Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟΝ … ΕΡΙΦΗ!

Ίσως, τελικά, να τον αδικήσαμε … κομματάκι, τον … εξ αλλοδαπής «αρχίατρο»! Για τον … «διεθνούς» και … ιδίως «μεμεσονυκτίου» φήμης Δρ. Ντομινίκ Στρος-Καν, ομιλούμε…

Διότι, όταν ο … «γκουρού» της … εναλλακτικής θεραπευτικής πήρε το αεροπλάνο από τις Βρυξέλλες για την χώρα των «βαρέως ασθενούντων» βαλκάνιων, δεν είχε υπόψη του ούτε που ακριβώς ερχόταν, ούτε τι θα του προέκυπτε καθ’ οδόν…

Κατ’ αρχήν, μέσα στο αεροπλάνο, κι ενώ είχε … αράξει στη … VIP θέση του και προσπαθούσε να σκοτώσει την ώρα του μέχρι το «Ελευθέριος Βενίζελος», είχε … την εξαιρετική τύχη να του πέσει ο λαχνός … της κουρτίνας με το «ζόνγκ». Ποιος είναι το «ζόνγκ»; Μα, εκείνος, ο ανεκδιήγητος … σαμάνος της ασθενούς … Πατρίδας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που επέστρεφε κι αυτός από την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, μετά από άλλο ένα … μπαράζ «εθνικών επιτυχιών»! Ο οποίος, τον … «ζάλισε» τον Δρ. Ντομινίκ αναπτύσσοντας του, επί τρίωρον, σε όλες τις λεπτομέρειές του, το σχέδιο του περί εξόντωσης των … ιθαγενών δαιμονίων, μετά την … προσχώρηση του … αφεντικού του στις τάξεις των πιστών, του, … τριαδικής υπόστασης, Κυρίου του Φωτός (Βοήθειά μας…)! Και ο οποίος, έχοντας από καιρό διαπιστώσει ότι αργά ή γρήγορα, δεν θα τη γλιτώσει, θα βρεθεί … στο δρόμο, και όντας πιστός εις το δόγμα: «Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μάκης!» (ποιος …Μάκης; Μα ο Γεράσιμος Αρσένης φυσικά, μόνο που αυτός, … το στρατί, το μονοπάτι, το πήρε … ανάποδα!), του «πάτησε» και κάτι … περιποιημένα, πλην ενοχλητικά «γλυψείματα», ώστε να έχει εξασφαλίσει τίποτε … ρούμπους, όταν θα ζητήσει εργασία στο Δ.Ν.Τ., προς σωτηρίαν … των απανταχού … μελαμψών «ασθενούντων» του πλανήτη τούτου!

Μετά, τα διατρέξαντα, στο αεροσκάφος, και αφού επιτέλους προσγειώθηκε στη «βαλκανική στάνη», ανέμενε, κατά τα γαλλικά έθιμα να τον υποδεχθεί κάποιος που θα τον οδηγήσει στο κατάλυμά του στο … χάνι της «Μεγάλης Βρεαταννίας». Αντ’ αυτού όμως έπεσε θύμα … «απαγωγής» εκ μέρους αγήματος σεκιουριτάδων, οι οποίοι τον οδήγησαν σε έτερον … χάνι, ονόματι «Χίλτον», ώστε να μην τον ανακαλύψουν οι … εξεγερμένοι κατσαπλιάδες και οι αλλόφρονες σύντροφοι του Π.Α.ΜΕ.

Κάπου εκεί, ο Δρ. Ντομινίκ, άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι … οι εμπειρίες τις οποίες επρόκειτο να βιώσει στα εντός και επί τα αυτά μέρη της νοτιοβαλκανικής ετούτης … «μπανανίας», ουδεμία σχέση θα είχαν με όσα είχαν δει … τα ματάκια του, κατά το παρελθόν, σε οποιοδήποτε άλλο μήκος και πλάτος της υφηλίου, της ζούγκλας της νήσου … Βόρνεο, συμπεριλαμβανομένης!

Διότι δεν έφθασε που κάποια … ντόπια τσελιγκοπούλα (λέγε με Παπαρήγα…), τον απεκάλεσε, δίκην σύγχρονης … γρια-Τζαβέλενας, «τσακάλι του ιμπεριαλισμού», δεν έφτασε που ορισμένα … αμούστακα τσοπανόπουλα (λεγε με Τσίπρα…) αποφάσισαν να μην … ροβολήσουν στην συγκληθείσα … τσελιγκο-μάζωξη στο εθνικό … «κονάκι», προκειμένου να μην νομιμοποιήσουν το σκηνικό υποβάθμισης της εγχώριας… «στάνης», «πλάκωσε» από πάνω κι ένα λεφούσι … πορφυροντυμένων αιμοδιψών … «τσοπανόσκυλων» με άκρως απειλητικές διαθέσεις, το οποίο έστησε το δικής του εμπνεύσεως … αντιμνημονιακό ρεάλιτι, επηρεασμένο από παλιότερα ανάλογα … υπερθεάματα τύπου «δίκης των ιμπεριαλιστών», τα οποία εκτυλίχθηκαν κατά την επίσκεψη του … αλήστου μνήμης Μπιλ Κλίντον, και τα οποία κατέληξαν σε …καταδίκη από λαϊκό δικαστήριο με υπαίθριο δικαστή τον σύντροφο … λοχαγο-ταγματαρχο-συνταγματάρχη Κώστα Καζάκο!

Σε προφανή αναζήτηση πρωτοτυπίας, ετούτη τη φορά, τα βασικά εφέ υπήρξαν τέσσερα … σκιάχτρα με τις επωνυμίες «Σ.Ε.Β.», «Κυβέρνηση», «Γ.Σ.Ε.Ε.» και «Δ.Ν.Τ.» (γνωστότερο στο … φιλοθεάμον κοινό με το … υποκοριστικό «Ντομινίκ»), τα οποία ενδεδυμένα με τα παλαιά … εργατικά κοστούμια κάποιων εκ των παρευρισκομένων, υπέστησαν … δίκαιη τιμωρία, άξια της … Ιεράς Εξετάσεως ή … της Κου-Κλουξ-Κλαν, αφού προσήχθησαν σε αγχόνη και κρεμάστηκαν με όλες τις τιμές από αυτοσχέδιο δήμιο, ο οποίος συν τοις άλλοις τους … έβαλε φωτιά στα πατζάκια, υπό τους αλαλαγμούς των … ερυθροδέρμων και … ερυθροφρόνων συγκεντρωμένων που είπαν «ας πάει και το παλιάμπελο (λέγε με παλιοσακάκι…)», προκειμένου να καεί ο «Ντονινίκ» … μαζί με το πελεκούδι! Κι όλα αυτά, 100 μέτρα από το κατώφλι του … εθνικού «κονακίου, την ώρα που ο … αμέριμνος και … άφροντις Δρ. Ντομινίκ κατέφθανε στην … ντόπια «τσελιγκο-σύναξη».

Στους διαδρόμους του … εθνικού «κονακίου», τους καλυμμένους με τα καλύτερα … χιράμια της «εθνικής προίκας», ο Δρ. Ντομινίκ είχε έτερη … εξωφρενική συνάντηση. Προσπαθώντας να αποφύγει τα … καμμένα σακάκια, έπεσε πάνω σε ένα … στρουμπουλό τσοπανόπουλο, ονόματι Πάνος … Καμμένος, χωρίς … σακάκι, αλλά ενδεδυμένο με μπλουζάκι κοντομάνικο, φέρον σιδεροτυπία με το μήνυμα «Greece is not for sale», … ήγουν «Η Ελλάς δεν πωλείται»!

Αφήνοντας, πίσω του, το χαμογελαστό … τσοπανόπουλο να … δίνει το δικό του μήνυμα στο ΔΝΤ και να απαθανατίζει την σιδεροτυπία που κοσμούσε την … ευτραφή κοιλίτσα του, υπό τα φλας των πανταχού παρόντων φωτορεπόρτερς, ο Δρ. Ντομινίκ, εισήλθε πλέον στον κεντρικό … «οντά» του εθνικού … «κονακίου», όπου τον ανέμενε νέα … τραυματική εμπειρία, ενσαρκωμένη εις το πρόσωπο του Προέδρου της «τσελιγκο-σύναξης», ενός …«γερμανο-στολιά», ονόματι Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος απευθύνοντας εις αυτόν με άπταιστον … βλαχο-γερμανικήν προφορά την ερώτηση «wie geht es dir?» (ο εστι μεθερμηνευόμενον «Πως είστε;!»…), του … επρότεινε, όχι κανέναν … κολοκοτρωνέϊκο σουγιά, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά … τον «Επιτάφιο»! (Του Θουκυδίδη, ρε … ανώμαλοι εγκέφαλοι, όχι της … Πατρίδας!) Αμήχανος ο Δρ. Ντομινίκ παρέλαβε το πολύτιμο αυτό … «πεσκέσι», και αφού το «πάσαρε» σε κάποιον … παρατυχόντα λακέ, σκεφτόταν τι άλλο θα του συμβεί σε αυτή την … εξωγήϊνη «στάνη».

Η απάντηση πάντως στο ερώτημά του δεν άργησε πολύ να έρθει! Διότι αφού τον οδήγησαν σε έναν άλλο … «οντά», όπου συνεδρίαζαν κάποτε οι … «γερο-τσελιγκάδες», σε εποχές κατά τις οποίες προβλεπόταν να συνεδριάζουν κι αυτοί ώστε να έχουν … υπό χαλαρή επιτήρηση τα … «εθνικά βλαχο-τσογλάνια», του έδωσαν για να καθίσει ένα έδρανο, στο οποίο, στις σύγχρονες εποχές … λουφάζουν σαν βρεγμένες γάτες, οι λογής-λογής … «βλαμάδες», οι μάρτυρες των διαφόρων εξεταστικών επιτροπών, οι οποίες συχνά-πυκνά συστήνονται, για τα μάτια του κόσμου, εναντίον των ποικιλώνυμων «κατσικοκλεφτών» της εγχώριας «στάνης», και του έδωσαν ως μεταφράστρια, μία … ψυχοπαίδα, ονόματι Εύη Ζησιμίδου, τέως σύζυγο του νυν … «αρχιτσέλιγκα» (μέχρι και τους … πρώην έχουμε βολέψει ρε παιδιά, μέχρι και τους πρώην!), ώστε να μεταφράζει στα ανεξέλεγκτα, τώρα πια, …«βλαχοτσογλάνια» τα λεγόμενά του… (Λες και δεν θα καταλάβαιναν τι θα τους έλεγε, τη στιγμή που τον Μάιο ψήφισαν στη Βουλή το … εις άπταιστον αγγλικήν συνταχθέν «Μνημόνιον»…). Και ενώ ο Δρ. Ντομινίκ, βολεύτηκε στο μάλλον … στενάχωρο εκείνο έδρανο, παρουσιάστηκε, ως δια μαγείας, … μία τσελιγκοπούλα με καταφανές οφθαλμολογικό πρόβλημα (λέγε με Βάσω Παπανδρέου…), η οποία με το ύφος του … απόλυτου ισπανού ιερο-εξεταστή, του απηύθυνε το ερώτημα «Δεν γνωρίζετε πως ο λογαριασμός δεν βγαίνει;» λες και ήταν … ο δόλιος Ντομινίκ, ο σερβιτόρος στην καφετέρια του περιστυλίου της Βουλής! Κάτι ψέλλισε ο Δρ. Ντομινίκ εις απάντησιν, απηύθυνε και κάποιες νουθεσίες και αποχώρησε για το «κονάκι» … του Προέδρου της εγχώριας … «στάνης».

Εκεί έλαβε χώρα το πλέον … σουρεαλιστικό από τα συναπαντήματα του Δρ. Ντομινίκ με τους «ιθαγενείς»! Διότι στην εξωτερική θύρα του προεδρικού «κονακίου» την είχε στήσει … μετά βαΐων και κλάδων (διάβαζε, μικρόφωνα και τηλεοπτικές κάμερες του γνωστού … εναλλακτικού τηλεδιαύλου), η … απόλυτη τηλεπερσόνα, η … επιστήμων μετεωρολόγος με τη φουστίτσα … στον αφαλό, η … Πετρούλα ντε, άϊ γειά σου, η Κωστίδου! Η οποία, θες γιατί δεν είχε διαβάσει τις … «ακριβείς» οδηγίες και το είχε … καταπιεί … το «βοήθημα», θες γιατί είχε ενεργοποιηθεί κάτω απ΄ το προεδρικό ... «κονάκι» και κάτω από τα … πόδια της, βεβαίως-βεβαίως, το ρήγμα … των Αλκυωνίδων Νήσων, κουνιόταν και λυγιόταν και … ακιζόταν, ξεφωνίζοντας: «Θα συναντήσω τον γλυκούλη μου Στρος-Καν». Και εκράδαινε πέρα-δώθε το … «μαρκουτσοειδές» μικρόφωνό της, και διπλασίαζε τα περιπαθή σκουξίματά της, μόλις πλησίαζε μαύρο αυτοκίνητο: «Στρος! Στρος!». Κι όταν εμφανίστηκε πλέον ο Δρ. Ντομινίκ, η Πετρούλα σε … οργιώδη βακχική κατάσταση, του απηύθυνε τον λόγο με το αμίμητο: «Mr Dominique! Your are taller than Sarkozy!» (Ο εστί μεθερμηνευόμενον: «Κύριε Ντομινίκ! Είστε … ψηλότερος από τον Σαρκοζί!»). Ο άνθρωπος της έριξε μια ματιά, ανάλογη με αυτή που θα έριχνε ο … Πρόεδρος της Κίνας στον πρέσβη του … Ναούρου, που θα του επέδιδε μια κήρυξη πολέμου… Πήρε το ύφος, που θα έπαιρνε ο κάθε λογικός άνθρωπος, όταν θα έβλεπε την … απόλυτη παραφροσύνη να επέρχεται πλησίστια, και, στρέφοντας της την πλάτη, ετοιμάστηκε να μπει στο … προεδρικό «κονάκι». Οπότε, η … ημίγυμνη τελεπερσόνα, σε κατάσταση απόλυτου … σεληνιασμού, ευχήθηκε καλό κατευόδιο στον κατάπληκτο πρόεδρο του ΔΝΤ με το … ηδυπαθές: «Kisses my sweetie!» («Φιλάκια γλυκούλη μου!»).

Μετά από όλα αυτά τα … ειδυλλιακά επεισόδια, με τους … σαμάνους, τις … απαγωγές, τις γερμανόγλωσσες … υποδοχές, τα … επιμνημόσυνα βιβλία, το βουλευτή με … το μπλουζάκι-μήνυμα, τα … σκιάχτρα, τον … ιερο-εξεταστή και τα … φιλάκια της … Πετρούλας, ο πάντα ψύχραιμος … Δρ. Ντομινίκ, έδωσε τη συνέντευξη, που σχολιάσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, στο κρατικό κανάλι, και είπε όλα εκείνα τα ωραία … «ιατρικά», που δοκίμασαν έντονα την … υπομονή των «ιθαγενών».

Και αργά το βράδυ, πήρε το αεροπλάνο για να επιστρέψει στα μέρη του, αφήνοντας τον … γελαστό «αρχιτσέλιγκα» να αναρωτιέται αν … πέρασε τις εξετάσεις ή έμεινε … «μετεξεταστέος». Φθάνοντας, επιτέλους, στο γραφείο του, κάλεσε εσπευσμένη τηλεδιάσκεψη … του διεθνούς «ιατρικού συμβουλίου», όπου υπέβαλε τα … αδιαμφισβήτητα συμπεράσματά του για … τα ακριβή αίτια … της παθογένειας της νοτιοβαλκανικής … «στάνης». Η οποία, κατά τον Δρ. Ντομινίκ, ουδεμία σχέση έχει με την ειδικότητα της … «οικονομικής παθολογίας», αλλά χρήζει αντιμετώπισης από εξαιρετικά εξειδικευμένους … «ψυχιάτρους», δεδομένου ότι, πλέον, αναγνωρίζεται επισήμως ως: «Σχιζοειδής παράνοια σε συνδυασμό με μανιοκατάθλιψη, εκδηλούμενη μέσω κρίσεων υπερεγωτισμού επί αρχαίου υποβάθρου, εναλλασσόμενων με επιληπτικές κρίσεις και ενίοτε με κρίσεις αμόκ!». Μάλιστα! Και συνέστησε κατηγορηματικά … ριζική θεραπεία! «Ηλεκτροσόκ … και των γονέων, μέχρι νεωτέρας!»

Ηελκτροσόκ, … το φελέκι τους, που κόντεψαν να με τρελάνουν, οι … αρκουδιαραίοι! Ηλεκτροσόκ, … το σόϊ τους, που όποτε … βάζουμε το νερό στ’ αυλάκι, ξεσηκώνονται οι … παλιο-βρωμοποδαράδες και μας … πετάνε στη … θάλασσα (κι έχουμε και … υδροφοβία, … το σόϊ μας, κι εμάς!) Ηλεκτροσόκ, … της μάνας τους, που μας … ξεροκοπανάνε τι τους χρωστάμε, ενώ τους ταΐζουμε χρόνια τώρα … τους ψωμόλυσσες!

Κι αν δεν «πιάσουν» τα ηλεκτροσόκ, ε’ τότε πια, «Λωβοτομή παιδιά!». Για να ξεχάσουν ποιοι είναι και πως τους λένε! Και να καταντήσουν τηλεκατευθυνόμενοι, … οι παλιο-τσοπάνηδες!...

Να γιατί, ίσως, να τον αδικήσαμε, λιγάκι, τον Δρ. Ντρομινίκ….

Κώστας Γ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου