Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΑ … ΒΑΤΡΑΧΙΑ!

Μου φαίνεται ότι ετούτο … το «γκουβέρνο» της υποτέλειας, που ψυχανεμίζεται πως είναι ο …σωτήρας της … Πατρίδας (ή έτσι το έχουν βάλει να λέει οι προστάτες του...), μέσα στο βάλτο όπου τσαλαβουτάει καθημερινά, κάνει «παν τι το δυνατόν» ώστε να σταθεί, έστω και τρεκλίζοντας ως … νεογέννητο «μοσχάρι», δίπλα στα διεθνή «βουβάλια», που ως γνωστόν, όταν δουν … βάλτο, και ιδίως … «βούρκο», μπουκάρουν … αδιακρίτως. Και παίρνοντας μαθήματα, από τέτοιας … κλάσεως και εμβέλειας «βουβάλια», το έχει βάλει … αμέτι μουχαμέτι να μην αφήσει … «βατράχι» για «βατράχι», στο … «βάλτο»… Γι’ αυτό και το «τσαλαπάτημα» (λέγε με οικονομία κλίμακας…) πάει … «σύννεφο»!

Η τελευταία του … «επιτυχία», στην ανηλεή … «σταυροφορία» που έχει «αναλάβει» υπεργολαβικώς κατά των «βατράχων» του εγχωρίου «βάλτου», έρχεται από το μέτωπο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, ο οποίος υποτίθεται ότι θα ήταν βασικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας, και ιδίως της περιφέρειας.

Από αυτόν απουσιάζουν, όπως πληροφορούμαι, κίνητρα για τη λειτουργία μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ενοικίασης δωματίων και διαμερισμάτων, γεγονός που έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση του Συνδέσμου τους.

Οι ιδιοκτήτες των σε όλους γνωστών “rooms to let”, υποστηρίζουν βάσιμα, ότι η διάκριση αυτή θα έχει αμεσότατες και αρνητικότατες επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών του τουρισμού και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, οι οποίες συνεισφέρουν σημαντικά στο τουριστικό εισόδημα, και στηρίζουν αφενός μεν τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, τον τουρισμό, αφετέρου δε την γενικότερη περιφερειακή οικονομία της χώρας. Ο Σύνδεσμος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων (ΣΕΕΔΔΕ) καλεί το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης να εντάξει άμεσα το σύνολο των επιχειρήσεών στα νέα αναπτυξιακά κίνητρα.

Και αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν, τη στιγμή, κατά την οποία, στον … όχι και τόσο πρόσφατο ανασχηματισμό, ο … υποτελής επικεφαλής της … φαρσοκωμωδίας, η οποία επιμένει να αυτοαποκαλείται «κυβέρνηση», εγκατέστησε, μετά … «βαϊων και κλάδων», τον … «καπετάν Μιχάλη» (κατά κόσμον Χρυσοχοϊδη), … τον οποίον πήραν με τις … βόμβες από το Υπουργείο … Προστασίας του Πολίτη, ως Υπουργό Ανάπτυξης με ιδιαίτερη αποστολή τον συντονισμό της … περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας. Είναι να παλαβώνει κανείς!

Πάντως, υπό το φως αυτής της εξέλιξης, η περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας και ιδίως του Δήμου Μακρακώμης, θα πρέπει να αισθάνεται … «περιχαρής», διότι ως … αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή (όπως αισθάνονταν και διαδήλωναν γι’ αυτήν τα … πολυπράγμονα αυτοδιοικητικά «γκεσέμια» της), θα … ωφεληθεί τα μάλα από την εξαίρεση των … βατραχοειδών αυτών «χανιτζήδων», από τα νέα αναπτυξιακά μέτρα. Διότι το πεδίο θα μείνει «ανοικτό», αποκλειστικά και μόνο, στα … μεγάλα και … σοβαρά επενδυτικά σχέδια, που θα γεμίσουν … ράχες και ραχούλες με … σύγχρονα ξενοδοχεία πολλών αστέρων! Και τα οποία θα πάρουν βέβαια και στο κυνήγι εκείνες τις … ασύμβατες παλιο-φτερωτές (λέγε με ανεμογεννήτριες…)

Αλλά, βέβαια, τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους, των οποίων … η απόλυτη τυφλότητα είναι σε ευθύ ανταγωνισμό … με την καθολική βλακεία που τους χαρακτηρίζει διαχρονικώς . Και ομιλώ, γενικώς! Και προς την μεριά της αυτοδιοίκησης, απευθυνόμενος, και προς τη μεριά της κεντρικής πολιτείας!


Κώστας Γ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου