Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

«ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΨΩΜΙ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΧΑΜΠΕΡΙ!»

Οι εκπλήξεις (αν υπήρξαν κάποιες) κατά τη συζήτηση … της διανομής του «μπεζαχτά» (λέγε με προϋπολογισμό) της … «εγχώριας στάνης» για την επόμενη χρονιά, δεν προήλθαν από … τις παρεούλες των … "αντιδραστικών τσοπανόπουλων" (λέγε με αντιπολίτευση…), οι οποίες σε … παραδόξως αρμονική συμφωνία την καταψήφισαν, η καθεμιά, βέβαια, για τους δικούς της λόγους, αλλά από ορισμένα … "συμπολιτευόμενα τσελιγκόπουλα".

Κατά την πενθήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της … «τσελιγκο-σύναξης» (λέγε με Βουλή…), στην … κοτρόνα (λέγε με βήμα …) που είχε στηθεί στη μέση του κεντρικού … «οντά» ανέβηκαν πλείστοι όσοι … πρασινοντυμένοι «μπιστικοί», οι οποίοι … σκίστηκαν να μας εξηγήσουν πόσο … όμορφη και λειτουργική είναι η νέα … διανομή, η οποία, αν και κομμένη και ραμμένη στα μέτρα … των λύκων (λέγε με Τρόϊκα….), θα βγάλει την … «στάνη» από την κρίση, και θα την πάει … ταχύτερα, μακρύτερα και ψηλότερα από εκεί … που είναι σήμερα (δηλαδή, απ’ τον πάτο…), έστω και αν τα … «πρόβατα» θα ψοφολογήσουν της πείνας ή θα πάνε από … μελιταίο πυρετό!.

Από την … κοτρόνα όμως πέρασαν και ορισμένα … πράσινα τσελιγκόπουλα, τα οποία στις τοποθετήσεις τους επιδόθηκαν στη χρήση … της σφεντόνας και, κραδαίνοντας κάτι … σουγιάδες, άφησαν πολλές αιχμές κατά των επιλογών της … «τσελιγκο-παρέας» που έχει σήμερα το «γκουβέρνο».

Πρώτη και καλύτερη θρονιάστηκε στην … «κοτρώνα», μια … Βασούλα (Παπανδρέου…), σχετικώς ώριμη τσελιγκοπούλα, που κατά το παρελθόν είχε συμμετοχή σε άλλα … «τσελιγκο-γκουβέρνα» εκσυχρονιστικού τύπου, και η οποία είναι η ίδια που … πήρε απ’ τα μούτρα τις προάλλες, τον … «γκομενιάρη» Γάλλο «αρχι-κτηνίατρο» Δρ. Ντομινίκ, όταν τόλμησε να πατήσει στο … «εθνικό κονάκι», στα πλαίσια άλλης … πανηγυρικής «τσελιγκο-σύναξης», πλήρους … εθνικών επιτυχιών!

Αυτή λοιπόν, άρχισε να μας λέει πόσο μεγάλη … αξία έχουν τα «κατσίκια» (διάβαζε, τα όχι), στην … ευγενή τέχνη της «κτηνοτροφίας» (λέγε με πολιτική…), διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι θα το … παίξει … «αρνί» (διάβαζε, θα πει … ναι) στην προτεινόμενη διανομή … του «μπεζαχτά»! Κι ας τη θεωρεί … αναξιόπιστη! Επί λέξη είπε τα εξής: «Είναι αυτονόητο ότι ψηφίζω τον Προϋπολογισμό του 2011. Σημαίνει, όμως, ότι μιλούμε για αξιόπιστο Προϋπολογισμό που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα; Όχι!». Κι άφησε την … «τσελιγκο-παρέα του γκουβέρνου» … να ξύνει τις γκλάβες της, πάνω απ’ τα … φέσια!

Υποστήριξε ότι η διανομή του μπεζαχτά είναι … φτερό στον άνεμο, όπως και η προηγούμενη της τωρινής τσελιγκο-παρέας, την οποία κάλεσε να κάνει … καινούργια «καπάκια» (διάβαζε διαπραγματεύσεις…) με τους … λύκους (διάβαζε δανειστές…), να ρίξει το βάρος της στην … εντατική «λιβαδοπονία» (λέγε με ανάπτυξη…) και στην εξεύρεση … νέων «βοσκότοπων» προς πάχυνση … των προβάτων (λέγε με δημιουργία θέσεων εργασίας…), και να βελτιώσει … την τεχνική κρατήματος … της «γκλίτσας» (λέγε με διαχείριση της κεντρικής διοίκησης…).

Παρ' όλα αυτά, διευκρίνισε ότι στηρίζει τις προσπάθειες της … τωρινής «τσελιγκο-παρέας» Πρόσθεσε, όμως, πως «στήριξη» δεν σημαίνει … μουγκαμάρα και … στοίχιση εφ’ ενός ζυγού πίσω απ΄ το … «γκεσέμι». Ορισμένα … «κατσικίσια καμώματα», έχουν μεγαλύτερη αξία για τους τσελιγκάδες από τα … πειθήνια και στρατευμένα «αρνίσια βελάσματα», είπε!.

Η … Βασούλα, που για την περίσταση ντύθηκε … μισο-κατσικούλα, … μισο-προβατούλα, δήλωσε ότι …το «κοπάδι» σε πολλές περιπτώσεις νιώθει πως ορισμένες … «κτηνοτροφικές πρακτικές» (διάβαζε μέτρα…) είναι άδικες, αναφέροντας ως παράδειγμα την ελάττωση της μηνιαίας μερίδας … «χόρτου», τα .. συμβόλαια τροφοδοσίας με … «καλαμπόκι» και τα συμβόλαια … «σφαγής» (διάβαζε επιχειρησιακές συμβάσεις), την αδυναμία αντιμετώπισης των … «κατσικοκλεφτών» (διάβαζε φοροφυγάδων…) και την έλλειψη ελέγχου … του ατομικού «μπεζαχτά» … των «τσελιγκάδων» (διάβαζε "πόθεν έσχες" ). Άλλα λόγια, ν’ αγαπιόμαστε, δηλαδή! Και πάντα στη λογική της … επέκτασης σε άλλα «παραπλήσια ενδιαφέροντα ζητήματα»!

Ύστερα, τον λόγο έλαβε ένας … «τσοπανάκος» αχαμνός, ονόματι Έκτορας Νασιώκας που επέκρινε την … «τσελιγκο-παρέα» του «γκουβέρνου», σημειώνοντας ότι … ο «λογαρισμός» που στάλθηκε στο … «κοπάδι» δύσκολα θα πληρωθεί, αφού η «στάνη» έχει … το μαύρο της το χάλι και δεν έχουν αναπτυχθεί οι … κατάλληλες «κτηνοτροφικές πρακτικές» για την αντιμετώπιση της κατάστασης!

Εν συνεχεία, στην … κοτρόνα ανέβηκε ένας πράσινοφορεμένος «μπιστικός» της χαμηλής … ιεραρχίας, ονόματι Θωμάς Ρομπόπουλος, που είχε κι αυτός τα … «κατσίκια» του! Είπε ότι ζήτησε να δει τον … «αρχιτσέλιγκα» να του πει τα παράπονά του, αλλά ότι τον έγραψαν στα παλιά τους … τα τσαρούχια! Κι είπε, ακόμα, ότι έχει και συνείδηση, και αυτή τον βαραίνει που δέχτηκε να μειωθούν οι «μερίδες» στο «κοπάδι», αλλά τι να γίνει, που ήταν αναγκαίο κακό, αφού είχαμε … «αναβροχιά»! Πάντως, αμέσως, διευκρίνισε ότι θα συμφωνήσει στην προτεινόμενη διανομή του «μπεζαχτά», αφού η διοικούσα «τσελιγκο-παρέα» έχει εφαρμόσει πολλές νέες … «κτηνοτροφικές πρακτικές» και θα πρέπει να της δώσει μια «τελευταία ευκαιρία»! Για να διορθώσει, τ’ αδιόρθωτα, αργότερα στο … «ΜΕΓΑλο χαζοκούτι», λέγοντας ότι εννοούσε … «ακόμα μία ευκαιρία»!

Αντίθετος στη περικοπή των … «χορτομερίδων» εμφανίστηκε και έτερος … «μπιστικός», ονόματι Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος, επί της … κοτρόνας, ισχυρίστηκε ότι τα … «πρόβατα» δεν αντιστρατεύονται τις … «κτηνοτροφικές μεταρρυθμίσεις», αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως διαρθρωτική αλλαγή η … «οριζόντια χορτοκοπή».

Έτερος πράσινος τσοπάνος, με … περιβαλλοντικά ενδιαφέροντα, ονόματι Κώστας Καρτάλης, ομιλών … επί της κοτρώνας, αναφέρθηκε στις … διαδικασίες περίθαλψης των πλέον λιμοκτονούντων «αιγο-προβάτων» της «στάνης» (διάβαζε κοινωνικό κράτος…) και τόνισε: «Είναι η ψυχή μας και αν το χάσουμε, θα είναι σαν να παραδίδουμε την ψυχή μας στο διάβολο», αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι … προς τα εκεί το πάει η … κυβερνώσα «τσελιγο-παρέα». Επιπλέον άφησε αιχμές για τον αποκεφαλισμό ορισμένων «εριφίων», δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αναρωτιέμαι πόσο μακριά είναι η κοινοβουλευτική μας λειτουργία από τη δυνατότητα ενός βουλευτή να μην ψηφίζει ένα νομοσχέδιο, και να μη θεωρείται αυτό συνωμοσία ή πτώση της κυβέρνησης»!

Εν συνεχεία την κοτρόνα κατέλαβε, επ’ ολίγον, ένας «τσοπάνης» με εξειδικευμένες γνώσεις επί θεμάτων υγείας (κυριολεκτικά, όχι … γιαλαντζί!) των «αιγοπροβάτων», ονόματι Δημήτρης Κρεμαστινός, που είπε ότι αν συνεχίσει το «κοπάδι» να είναι αναστατωμένο και να μην πηγαίνει … στα λιβάδια για «βοσκή», θα πρέπει να σκεφτεί το «γκουβέρνο», να κάνει … κολιγιά με τα …αντιδραστικά «τσοπανόπουλα», ώστε το … «τσοπάνεμα» να είναι … «οικουμενικού» τύπου. Και είπε πως είναι απογοητευμένος που το … τωρινό «κοπάδι», δεν έχει καμιά σχέση με εκείνο το άλλο κοπάδι από «κριάρια», που πριν από 70 τόσα χρόνια, όταν κάποιοι άλλοι … «λύκοι» (της Τοσκάνης, αν θυμάμαι καλά…), αποπειράθηκαν να το μάθουν να τρώει … «μακαρονάδες», τους πλάκωσε εκείνους τους «λύκους» στις «πλαγιο-μετωπικές» και παραλίγο να πάρουν … τα βρακιά τους, νερό!

Κι ύστερα, το … κοτρόνι, το κατέλαβε ένας άλλος «τσοπάνης», που δεν έχει «μονιμοποιηθεί» ακόμα, χρόνια τώρα μπαινο-βγαίνει στην … «τσελιγκο-σύναξη» και … δεν στεριώνει, Παντελής Οικονόμου τ’ ονοματάκι του… Ο οποίος ... σήκωσε «παντιέρα», μιλώντας για «ναυάγια» της Ευρώπης, για παγκόσμια «μεταπολίτευση», για μια άλλη πρόταση εξόδου απ’ την κρίση, για μια νέα πορεία για την «εγχώρια στάνη». Από αυτά που είπε, ο καθένας θα ανέμενε ότι ήταν έτοιμος να πάρει το … φεσάκι του και να την κοπανήσει … φασκελώνοντας την «τσελιγκο-παρέα» του «γκουβέρνου» με τις λανθασμένες … «κτηνοτροφικές» επιλογές!

Τέλος, παρουσιάστηκε κι ένας «γερο-τσοπάνης», ο παλιότερος στην «τσελιγκο-σύναξη», ονόματι Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι για όλα φταίνε … οι «τοκογλύφοι» (διάβαζε τράπεζες…) που παίρνουν το «γάλα» του κοπαδιού και δεν του δίνουν … «οξυγόνο». Διότι, κατά τη γνώμη του η «στάνη» χρειάζεται … «οξυγονοθεραπεία». Είπε κι άλλα πολλά, και έριξε ένα βλέμμα … οίκτου στον … «αρχι-τσέλιγκα», σαν να του ‘λεγε: «θα σου έψελνα τον … εξάψαλμο, αλλά έχε χάρη που τόσα χρόνια είμαι τσοπάνος σε τούτο μαντρί, και τι θα λένε οι νεώτεροι…». Και τόνισε, ότι οι σημερινές «κτηνοτροφικές πρακτικές» θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί από χρόνια λίγο-λίγο, ενώ αναγνώρισε ότι η … διανομή του μπεζαχτά δεν προβλέπει … επαρκείς διαδικασίες περίθαλψης των λιμοκτονούντων αιγο-προβάτων, καταλήγοντας στο ότι το «κοπάδι» δεν αντέχει άλλες … «σύχρονες κτηνοτροφικές πρακτικές».

Κι ο … «αρχιτσέλγκας» μαζί με τον … νταϊφά του, τους άκουγε να κόβονται ότι «όχι!» μεν, αλλά … τέλος πάντων, με τα χίλια ζόρια «ναι!», και σκεφτόταν: «Ρε μαζεύω εγώ 156, και αϊντείστε να κουρεύεστε, ωρέ ζωντόβολα! Θα σας τα έπαιρνα τα κεφάλια, αλλά έχετε χάρη που είναι Χριστούγεννα κι έχουν πέραση … τα γουρούνια και οι γαλοπούλες, κι είναι και η … κατάψυξη γεμάτη! Αν ήταν Πάσχα δεν θα το γλιτώνατε το … λαρύγγι σας»! Κι το «έπαιζε» και συμβιβαστικός, ότι τάχα μου-τάχα μου αυτός παίρνει την ευθύνη που δεν άφησε να στρωθεί … σοφράς στο …πράσινο κονάκι, να τα πούνε εκεί τα παιδιά που είναι κατασκασμένα, από την … παρατεταμένη μουγκαμάρα!

Κι αφού, ενδιαμέσως, … την κοτρόνα τη βρώμισαν με τα … λασπωμένα τσαρούχια τους, πολλοί και εκλεκτοί … μπιστικοί και τσοπάνηδες, και συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, που είπαν πολλά και διάφορα … διαφορετικά, τα εξής … παρεμφερή, στο κοτρόνι ανέβηκε και μια … κοντή και διοπτροφόρος τσελιγκοπούλα με κόκκινη … κάπα (λέγε με Παπαρήγα…), η οποία αφού «έσυρε» όσα δεν σέρνει η σκούπα, κάποια στιγμή έμπλεξε … τα τυρόγαλα και … τις μυζήθρες, με τα …. πετρέλαια (στο Θεό σας, ρε παιδια!).

Και αφού … σκόλασε κι αυτή, έγινε διάλειμμα … ολίγων λεπτών, ώστε να αλλάξει η … κοτρόνα, αφού σ’ αυτήν θα ανέβαινε να πει δυο … σταράτες κουβέντες, το πρωτοπαλίκαρο του … «αρχιτσέλιγα», ένας καραμπουζουκλής και τσικλεβέντης τσέλιγκας, ο παχύτερος …στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που τα σπληνάντερα και τις νεφραμιές τα ‘φαγε όλα μόνος του και δεν έδωσε σε κανένα μπουκιά (κι ας λέει…), ο γνωστός και μη εξαιρετέος … Πάγκαλος! Ο οποίος ασχολήθηκε με το … σοπάκιασμα που τράβηξαν (εντελώς άδικα, βέβαια…) κάτι αγριεμένα … «παλιο-κρίαρα» σε έναν πρώην … τσοπανάκο, ονόματι Κωστή Χατζηδάκη, για να καταλήξει σε … οράματα για … εντατική λιβαδοπονία με περιβαλλοντική διάσταση», πολύ-πολύ επηρεασμένος από κάποια σύμβουλο του … «αρχιτσέλιγκα», τουρκικής ράτσας! Κι ενδιαμέσως, να μην το ξεχάσω, είπε κι ένα … πολύ καλό: Ότι όλοι όσοι είναι χρόνια τώρα στην … «τσελιγκο-σύναξη», τα’ χουν κάνει πλακάκια με τα … «γιδο-πρόβατα», και ότι τώρα που θα γίνονται οι εκλογές με … ειδικό τεφτέρι (διάβαζε λίστα…), να δεις που θα πάνε μερικοί … μπιστικοί και τσοπάνηδες. Για το … ζωντανά μόνο δεν μας είπε, τώρα με το … τεφτέρι, «γίδια» θα καταντήσουν για … ντιπ καταντίπ «πρόβατα»! Κι αφού κατέβηκε απ’ το … κοτρόνι του, για να ξανακαθίσει στο … σκαμνί του χρειάστηκε να σηκωθεί ολόκληρος … ο νταϊφάς, που πρόσεχε και ιδιαίτερα μην του πατήσει κανέναν … κάλο!

Κι αφού άλλαξε πάλι … το κοτρόνι (ωχ, τα πάκια μου…), ανέβηκε σ’ αυτό ο … εναλλακτικός αρχιτσέλιγκας που τον πλάκωσε στις σβέλτες τον τωρινό, και του ‘πε πως άλλο όταν μοιράζονταν τον ίδιο οντά, την εποχή που έκαναν μεταπτυχιακές σπουδές … «κτηνοτροφίας», στη χώρα των … «τυροκέφαλων», άλλο τώρα! Τώρα, που σε πονεί και που σε σφάζει! Και του ‘πε ν’ αλλάξει «εδώ και τώρα» ... «κτηνοτροφικές πρακτικές»!

Και, αφού, ενδιαμέσως, στο κοτρόνι ανέβηκε και ένας … τσελιγκάκος μαγκιόρος και … θησαυροφύλαξ, με έντονες τάσεις προς τις … σαμανιστικές πρακτικές, ο οποίος άρχισε τα «από πού;» και τα «πέστε μας πως;», ήρθε κι ώρα του … «αρχιτσέλιγκα». Ο οποίος, αφού καβάλησε όλα τα … παρατυχόντα "πράσινα άλογα", άρχισε να μας λέει ότι είναι περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ για … τη «στάνη», ότι αυτή δεν … πρόκειται να χρεοκοπήσει (ακόμα…), ότι θα διαψεύσει … όλες τις Κασσάνδρες (ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι…), ότι δεν θα σταματήσει … να εφαρμόζει «νέες κτηνοτροφικές παρακτικές» μέχρι … τελικής πτώσεως, ότι θα αρχίσει η στάνη να αναπτύσσεται το 2011, ότι θα ξαναβγεί στις … «αγορές» των λύκων το 2012, και ότι θα διώξει τους … «λύκους» που ο ίδιος φώναξε, μέχρι το 2013! Κι έριξε το φταίξιμο για την τωρινή κατάσταση της στάνης στο προηγούμενο … «τσελιγκο-γκουβέρνο», λες και μόνο αυτό έπαιρνε δάνεια, ενώ τα προηγούμενα «γκουβέρνα», μαζί με κάνα-δυο του πατέρα του, έπαιρναν … μανταλάκια και μπιγκοτί! Και είπε … στον εναλλακτικό «αρχιτσέλιγκα» ότι το παίζει … «και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα»… Και ζήτησε να ψηφιστεί η προτεινόμενη διανομή του ... «μπεζαχτά».

Και στήθηκαν κάλπες! Κι άρπαξαν «μπιστικοί» και «τσοπάνηδες» και «αρχιτσελιγκάδες» κάτι παρατυχόντα … κεραμίδια και σκάλισαν πάνω τους, μ’ όσα κολλυβογράμματα ήξεραν, άλλος «Ναι!» κι άλλος «Όχι!». Και μετρήθηκαν τα «Ναι!» και βγήκαν, ρε παιδιά, … 156! Όσα ήθελε ο … «αρχιτσέλιγκας»! Που πήρε βαθιά ανάσα, και πάει να κάνει Χριστούγεννα ανακουφισμένος που δεν χρειάστηκε να βάλει μπρος τη … γκιλοτίνα, τούτες τις … άγιες, πλην ζοφερές, ημέρες!

Για να δικαιωθεί έτσι ένας … ξεβαμμένος πράσινος τσοπανάκος, από καιρό αποκεφαλισμένος, ονόματι Βασίλης Οικονόμου! Που όταν πήρε «πρέφα» το τι … τσίρκο είχε στηθεί με τα δήθεν … διαφωνούντα, πλην αλλ’ όμως … ανεκτικά τσοπανόπουλα, πήρε την κομμένη του … κεφαλή (έχει και τέτοιες το τσίρκο…), κι ανέβηκε στο κοτρόνι! Και που σε πονεί και που σε σφάζει! Είπε πως όχι μόνο δεν θα φύγουν … οι λύκοι, αλλά θα … καλοβολευτούν στη «στάνη», αφού τα «χάλια» της είναι τέτοια που θα την αναγκάσουν να πορεύεται για χρόνια με … εισαγόμενη τροφή (λέγε με δάνεια…). Επί λέξει είπε: «Όταν το 2013 το χρέος θα έχει ανέλθει στα 450 δισ. ευρώ, από ποια χώρα θα μπορεί να δανειστεί η κυβέρνηση έστω και ένα σεντ; Κάποιοι ελπίζετε ότι δεν θα είστε εδώ τότε, αλλά εγώ ελπίζω πως θα είστε όλοι εδώ!» Και αποκάλεσε τα δήθεν διαφωνούντα «τσοπανόπουλα» … «πονηρούς πολιτευτές», που «έρχονται σήμερα στο βήμα κλαψουρίζοντας, και λέγοντας πως μπορεί να είμαστε και με τον χωροφύλακα και τον αστυφύλακα, πιστεύοντας ότι μπορούμε να διαδεχθούμε τον κ. Παπανδρέου, αποτελώντας το αριστερό άλλοθι του ΠΑΣΟΚ». Τέλος, μίλησε και για «ποντικούς, που όταν ναυαγήσει το πλοίο θα φάνε στο κεφάλι την ξυλιά, από αυτούς που θα βρίσκονται ήδη στη θάλασσα!»

Και είχε πολύ δίκιο, ο αποκεφαλισμένος … τσοπανάκος! Διότι είναι τέτοια, πλέον, τα ήθη ετούτης της «στάνης» του … κερατά, που οι περισσότεροι «μπιστικοί» και «τσοπάνηδες» δεν το ‘χουν σε τίποτα να δίνουν «και των κλεφτών ψωμί, και των χωροφυλάκων χαμπέρι»! Και πράττουν έτσι, διότι απ΄τη μια φοβούνται ότι ανάμεσα στα «πρόβατα» υπάρχουν ακόμη κάμποσα «κριάρια» που μπορεί να τους αρχίσουν σε τίποτα … σβέλτες, σαν και αυτές που άρπαξε (άδικα…) ο Χατζηδάκης, κι απ’ την άλλη σκέφτονται … το ρημάδι το «νιτερέσο», που έχει να κάνει με κάτι θεσούλες στον … νταϊφά της κυβερνώσας «τσελιγκο-παρέας»! Είναι τώρα ώρες να αγνοείς τα «κριάρια» και τα «υπουργιλήκια»!

Όλα λοιπόν σωστά, μας τα ‘πε ο αποκεφαλισμένος … τσοπανάκος! Όλα εκτός από ένα! Εκείνο το «και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα»! Που το βρήκε … νόστιμο κι ο … «αρχιτσέλιγκας», γνωστός … αντιγραφέας, καθότι και … «μετανάστης», μηδέποτε μυηθείς εις την … σοφία ενός «κοπαδιού» που τον … έστειλαν να το «τσοπανέψει» χωρίς να το καλοξέρει, και το πέταξε … δοθείσης ευκαιρίας! Κι άιντε τώρα να τον μαζέψεις που θα το … ξεροκοπανάει, και θα νομίζει ότι είπε και κάτι … έξυπνο!

Γιατί, δεν καταλαβαίνουμε, αλήθεια, ποια είναι η … φοβερή και τρομερή διαφορά ανάμεσα στον χωροφύλακα και στον αστυφύλακα! Κι οι δυο, την ίδια δουλειά έκαναν, ο ένας στα χωριά κι ο άλλος στις πόλεις! Τώρα θα μου πείτε, μήπως οι διαχρονικοί … «αρχι-τσελιγκάδες» της εγχώριας «στάνης» διέφεραν ποτέ μεταξύ τους; Όλοι την ίδια δουλειά δεν έκαναν; Και μας φώναξαν στο τέλος και το … «λύκο» να μας … βολέψει! Δίκιο έχετε βρε παιδιά, αλλά να …, πώς να το κάνουμε…, δε βγαίνει νόημα! Αλλού το πήγαινε ο … αποκεφαλισμένος τσοπανάκος!

Ενώ αν πεις, «Και των κλεφτών ψωμί, και των χωροφυλάκων χαμπέρι», αποδίδεις καλύτερα αυτό που’ χε στο μυαλό του! Μόνο που είναι κομμάτι δύσκολο να ξεστομίσεις τέτοια κουβέντα στο … «εθνικό κονάκι»! Γιατί μιλώντας για κλέφτες και χωροφύλακες, υπάρχουν δυο εκδοχές: Η μια είναι ότι οι … κλέφτες είναι οι … «τσοπάνηδες» που λημεριάζουν … στο «εθνικό κονάκι», οπότε στο «κοπάδι» μένει ο ρόλος των χωροφύλακα που πρέπει να τους μαντρώσει και να τους σοπακιάζει τους … άθλιους «τσοπαναραίους» πεντάκις ημερησίως μέχρι να πούνε το Θεό … Αλλάχ, και να τους ταΐζει από πάνω και … λακέρδα, εφ’ όρου ζωής! Η άλλη είναι ότι οι κλέφτες είναι … το «κοπάδι» (όπως υποστηρίζει κι ο αναίσχυντος … «μετανάστης αρχιτέσλιγκας») οπότε οι χωροφύλακες είναι οι … «τσοπαναραίοι», που μας νοικοκυρεύουν και μας έχουν ταράξει στο … αλάδιαγο πλιγούρι και τις … νερόβραστες λαχανίδες!

Διαλέγετε, λοιπόν, και παίρνετε! Και αν μεν η πρώτη εκδοχή είναι η σωστή, να παραγγείλετε σε όλους (του … αποκεφαλισμένου τσοπανόπουλου συμπεριλαμβανομένου) να ετοιμάζονται για το μερίδιό τους από … σοπάκι και λακέρδα! Εάν δε, είναι σωστή η δεύτερη εκδοχή, τότε έχουμε κοινοβουλευτική … δικτατορία, οπότε κάτω τα κεφάλια και ετοιμαστείτε για μια … περιποιημένη «οσμοφαγία»! Να λοιπόν, γιατί δεν λέγονται τέτοιες κουβέντες στον … «Ναό της Δημοκρατίας», και τα θολώνουμε αλλιώς τα νερά!

Προς το παρόν, πάντως, επικρατεί η δεύτερη εκδοχή έστω κι αν οι τσελιγκάδες μας αρνούνται να το παραδεχτούν! Αλλά που θα πάει! Θα έλθει μια ώρα, που θέλουν, δε θέλουν, θα επικρατήσει η πρώτη εκδοχή! Και τότε να δείτε κάτι βαρκούλες που θ’ ανοιχτούν κατά Αιγαίο και κατά Ιόνιο μεριά! Τότε, εμπρός στο … θαλάσσιο δρόμο που χάραξε … ο Μητσοτάκης! Κι άιντε να βρεις και Τσαγκλαγιαγκίλ να σε κεράσει … ουίσκι!

Κώστας Γ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου