Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΑ … «ΒΟΤΣΑΛΑ»! (ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ … ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ…)

Όταν ο ... «μετανάστης» που ... μας νοικοκυρεύει, έβαλε στην κυβέρνηση του τον ...«Όλοι μαζί τα φάγαμε», και μάλιστα ως ... Αντιπρόεδρο, είχε το ... σκοπό του! Σου λέει: «Όταν ήμασταν μαζί στο Εξωτερικών, επί κυβερνήσεως του ... «εκσυγχρονιστή» με την ελιά στη μύτη, είχαμε αρπαχτεί σαν ... τους κακούς συμπεθέρους! Από την άλλη, αν τον αφήσω απέξω, θα με περνάει γενεές δεκατέσσερις ... ολημερίς κι ολονυχτίς! Και δεν είναι ώρες για τέτοια, μιας κι έχουμε να ξεπουλήσουμε ... μπόλικο πράμα! Δος του λοιπόν ένα ... λιλί να παίζει, να κάνει και το χωροφύλακα στα υπουργάκια, να ... αναλύει και το σταλινικό παρελθόν του Κ.Κ.Ε., να μαζεύει και κανένα φλουρί από τις βασιλόπιτες των τοπικών οργανώσεων του ... Κινήματος, να με ξεφορτώνεται! Άλλωστε για δουλειά δεν κάνει, αφού στο πρώτο σκαλοπάτι του Μαξίμου ξεφυσάει σαν ... τσαγέρα»! Κι όλα, για λίγο καιρό, έβαιναν καλώς...

Μα ήρθαν χρόνοι δίσεκτοι και μήνες οργισμένοι, δεν βρέθηκαν κι εκείνα ... τα ρημάδια τα λεφτά, (που τα είχαμε μεν, αλλά που πήγαν... τα αφιλότιμα), πλάκωσαν και οι Τροϊκανοί, κι άρχισαν να βγάζουν φιρμάνια ... Αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν... το ένα, αποφασίζωμεν και ... επιτάσσομεν το άλλο, και, κυρίως αποφασίζωμεν ότι άπαντα τα μέλη της, τέλος πάντων..., κυβερνήσεως, εντός του επομένου τριμήνου θα έχουν ... κόψει τον απαυτό τους να επιτύχουν τους στόχους που εθέσαμεν, ει δ’ άλλως ... μαύρο φίδι που τους έφαγε! Και τότε άμα δείτε ... άλλη δόση δανείου, γράφτε μας ... κατά Μπουρούντι μεριά (όπου θεραπεύουμε άλλα ... ζωντόβολα ... μέλανος χρώματος...).

Τώρα, του κυρίου «Όλοι μαζί τα φάγαμε» (Προσοχή, Όλοι, όχι ... Όλι, άλλος αυτός), πολύ του κακοφάνηκε... Διότι σου λέει: «Αυτοί θα μας βγάλουν ... λουρίδες, και ειδικά εμένα θα με ... στείλουν αδιάβαστο, πάνω στο άνθος της ηλικίας μου»... Κι επειδή είχε κάτι πιασίματα μυστήρια, καθότι θέλει και μισό αρνάκι παραγεμιστό με σκόρδο για μπρέκφαστ, και μιας και όλοι στο Μαξίμου ήταν απασχολημένοι με την υποδοχή των ... διεθνούς φήμης «αρχιάτρων» Ντομινίκ και Όλι, και, συνεπώς, κανείς δεν του έδινε και πολύ σημασία, δεν έκατσε να το πολυσκεφτεί! Μεσημεράκι καθημερινής ήτανε, πήρε μία άδεια από τη σημαία (Αμ πως, μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χαιρετάνε τη σημαία...), και την «έκανε», κατά Βουλιαγμένη μεριά, με την κουστωδία που τον προσέχει, λες και θα χάσει η Βενετιά βελόνι, αν κανένας περιλάβει τον Πάγκαλο, με τίποτα ... πατσές. Είχε και λιακάδα, είχε και ζεστούλα, η Λίμνη της Βουλιαγμένης ήταν φαινομενικά τουλάχιστον, το ιδανικό μέρος για χαλάρωση, μετά από την εξουθενωτική εργασία για να σωθεί ... η Πατρίδα! Αμ, δε!

Γύρω στις τρεις παρά τέταρτο, ο κ. Αντιπρόεδρος, αφού είχε δροσίσει τα ... κιλά του (άλλα δρόσισε, αλλά δεν γράφεται...), είχε βγει χαλαρωμένος από το νερό κι άρχισε να ανταλλάσσει ... απόψεις με δύο γνωστούς του... Αίφνης, κάποια κυρία με λευκό σκουφάκι, η οποία έπαιρνε το μπάνιο της παραπλεύρως, αντελήφθη ποιος ήταν ο ... συνλουόμενος και δεν ήθελε και πολύ... Εντελώς απρόκλητα, άρχισε να τον ... «στολίζει» με κοσμητικά επίπεδα αλλά και χυδαίες εκφράσεις, πολλές από τις οποίες ήταν ... περιγραφικότατες ευθείες παραπομπές στους ... συμπαθείς ενοίκους ... της Κιβωτού του Νώε!

Η σφοδρότατη επίθεση της κυρίας επικεντρώθηκε κάποια στιγμή στο γεγονός ότι ήταν μεσημέρι καθημερινής και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, αντί να είναι στο γραφείο του και να ... προσπαθεί να σώσει τη χώρα, ... πλατσούριζε αμέριμνα στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.

Το πρωτοφανές αυτό επεισόδιο κράτησε περίπου 10 λεπτά και ο κ. Πάγκαλος άκουγε στωικά και με απάθεια, πράγμα εντελώς πρωτοφανές για την ... παροξυσμική ιδιοσυγκρασία του, όσα του ... καταμαρτυρούσε η έξαλλη λουόμενη.

Ο κ. «αντ’ αυτού», δεν αντέδρασε στις ύβρεις και αποχώρησε από τη Βουλιαγμένη. Πριν φύγει όμως, ζήτησε να δει τον Διευθυντή και επειδή αυτός απουσίαζε, σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε χειροδικώντας, στον πρώτο υπάλληλο που βρήκε μπροστά του, ένα άνθρωπο 72 ετών με σοβαρά κινητικά προβλήματα (αναπηρία). Ο κ. Αντιπρόεδρος ζητούσε εξηγήσεις από τον ... δύσμοιρο υπάλληλο για το αναπάντεχο συμβάν που έλαβε χώρα εις βάρος του και για την ανάρμοστη συμπεριφορά της αθυρόστομης κυρίας. Επίσης, αρπάζοντάς τον από το γιακά του πουκαμίσου του, του ζητούσε ευθύνες διότι επέτρεψε στην κυρία να μπει στην Λίμνη. Και η απάντηση του υπαλλήλου ήταν πολύ απλή: Διότι, η κυρία πλήρωσε εισιτήριο! Κάτι που διέφυγε, εντελώς από τον κ. Πάγκαλο, που θεωρεί ότι Λίμνη της Βουλιαγμένης και οι άλλες πλαζ της χώρας είναι μόνο για ... τους Αντιπροέδρους της Κυβέρνησης, ορισμένους υπουργούς, και ... άιντε και για τους Τροϊκανούς!

Πάντως, το συγκεκριμένο συμβάν, δείχνει ξεκάθαρα με ποια αισθήματα ... συναίνεσης, αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τόσο το σταυρό του .... μνημονίου, όσο και αυτούς που τους ... κάρφωσαν ανηλεώς πάνω σε αυτόν...

Έπεσαν, λοιπόν, τα πρώτα ... «βοτσαλάκια», με αποδέκτη τον κ. Πάγκαλο, και έπονται οσονούπω και ... οι πρώτες «λεμονόκουπες»! Αλλά αυτές θα είναι ... απλά πλήγματα στον εγωισμό των μελών της Κυβέρνησης, μπροστά στις ντομάτες που θα πέσουν το καλοκαίρι, και που κατά τον Ιούλιος θα είναι στο φόρτε τους σε όλες τις παραλίες ... της Πατρίδας! Το άκουσες ... «παιντί» μου; Αμ, πως!

Κώστας Γ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου