Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ»! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ; …

Ήρθε, λοιπόν, κι ο φίλος μας ο Ντομινίκ εν Αθήναις… Εκείνος ντε, του πρόεδρος του Δ.Ν.Τ., που φιλοδοξεί να εγκατασταθεί στα Ηλύσια Πεδία, ως άλλος … Λουδοβίκος, παίρνοντας τι δουλειά, απ’ αυτόν τον … φιλέλληνα ερωτύλο, τον Σαρκοζί, με τον Θεσσαλονικιό παππού! Αυτός, μπράβο!

Ήρθε! Και τι μας είπε; Πως αυτός, είναι απλά ένας … καλός «γιατρός» που μας δίνει «φάρμακα», αφού είχαμε βαριά «αρρώστεια», και δεν μας το είχαν πει οι … ντόπιοι «γιατροί», που ήταν διαχρονικά … «σκιντζήδες»! Και πως, κι αν ακόμη δεν μας αρέσουν τα «φάρμακα» που μας δίνει, πρέπει να τα «καταπιούμε», γιατί μόνο αυτά θα μας «γιάνουν»! Και πως δεν ήλθε αυτός σε εμάς, αλλά εμείς πήγαμε σ’ αυτόν αφού είναι … διεθνούς φήμης «γιατρός» κι έχει σώσει … κόσμο και κοσμάκη! Και πως οι ντόπιοι «γιατροί» δεν είναι και τόσο «σκιντζήδες» … τώρα τελευταία, αφού τον συμβουλεύονται για τη «θεραπεία», και ακολουθούν κατά γράμμα τις «συνταγές» του ! Και πως οι … άλλοι «γιατροί», δεν πρέπει να φέρνουν αντιρρήσεις …για τη συνιστώμενη «θεραπεία»! Και πως αν … «θεραπευτούμε», θα κάνουμε και παιδιά και εγγόνια, που για το καλό τους θα πρέπει να … «θεραπευτούμε»!

Και αφού είπε όσα είπε, σε τηλεοπτική συνέντευξη, πήγε και στο συνέδριο των ντόπιων … «γιατρών», και των … «καλούτσικων» και των - κατά την άποψή του - … αμετανόητων «σκιντζήδων»! Και είπε μία από τα ίδια! Και οι … «αμετανόητοι σκιντζήδες», όλων των ειδικοτήτων και όλων των … αποχρώσεων, του έκαναν ερωτήσεις, μήπως και φωτιστούν, και γίνουν κι αυτοί … «καλούτσικοι»! Του είπαν ότι ο ασθενής, έχει και …κράμπες, και … αρρυθμίες, και … εξάντληση, και … δύσπνοια, και … ιλίγγους, και … κομάρες, και … το κακό του το χάλι, εν γένει! Και ότι γι’ αυτό, μάλλον, φταίει η «θεραπεία» και τα «φάρμακα», και ότι πρέπει ίσως να μειώσουμε τη «δοσολογία». Και του είπαν ακόμη ότι κατά την πολύ … δευτεροκλασάτη γνώμη τους, εγχείρηση χωρίς αναισθητικό δεν γίνεται! Αλλά, αυτός, μπα, …τίποτε, ήταν ανένδοτος: «Φάρμακα» … και άλλα «φάρμακα», με δική του «συνταγή»! Κι επειδή τα «φάρμακα» είναι και ακριβά, και ο «ασθενής» δεν έχει να τα πληρώσει μονοκοπανιά, άφησε να εννοηθεί ότι θα διευκολυνθεί να τα πληρώσει αργότερα! Κι εκεί απάνω πετάχτηκε κι ένας … γιατρουδάκος Λαμιώτης, και τον ρώτησε αν θα πληρώσουμε αργότερα … όλα τα «φάρμακα» ή ένα μέρος από αυτά! Κι ο Δρ. Ντομινίκ, τον κοίταξε με … συγκατάβαση (όπως αυτή με την οποία κοιτάνε οι γάτες τα ποντίκια όταν τα έχουν στριμωγμένα στη γωνία…) και …δεν απάντησε! Και οι ντόπιοι .. «καλούτσικοι» γιατροί, χαμογελούσαν περιχαρείς και κουνούσαν και … την ουρά τους ακόμη, αφού γι’ αυτούς μόνο καλά λόγια είχε ο φίλτατος «διεθνούς φήμης» Ντομινίκ, κι έτσι θα εξακολουθούν … ελέω «ασθενή», τα του δίνουν κι άλλα «φάρμακα» … διεθνούς «εμπνεύσεως», για κάποια χρονάκια ακόμη!

Τώρα, από αυτή την καταπληκτική ιστορία «υψηλής ιατρικής», εγώ … ο «ασθενής», ένα έχω αντιληφθεί: Ότι μας «δουλεύουν» … ψιλό γαζί, και ότι παρά τις … «θεραπείες», ο «ασθενής» θα καταλήξει! Και ακόμη, ότι οι μόνοι ωφελημένοι της «ιστορίας» θα είναι οι «γιατροί» και οι «φαρμακοποιοί» (δεν ξέρω ακριβώς με ποια σειρά…). Και ιδού γιατί:

Πρώτα μας έλεγαν, ντόπιοι και ξένοι «γιατροί», ότι η επιμήκυνση της εξόφλησης του χρέους θα ήταν καταστροφή και έγκλημα εναντίον της χώρας! Βέβαια εμείς οι … αφελείς «ασθενείς», εννοούσαμε επιμήκυνση του χρέους των αγορών, αλλά αυτοί εννοούσαν επιμήκυνση του χρέους προς την τρόικα! Πλήρης συνεννόηση...

Ας δούμε λοιπόν με απλή αριθμητική τι συμβαίνει, για να αντιληφθούμε ότι στόχος του δρ. Ντομινίκ (που θεράπευσε την Αργεντινή και την Ουγγαρία, και θεραπεύει και πολλούς … Αφρικανούς) ήταν το ξεπούλημα της χώρας μας. Ρωτάω, λοιπόν τα εξής (και όπου μπορώ απαντάω κιόλας…):

• Το 2013, 2014 το χρέος της χώρας θα υπερβαίνει τα 400 δις Ευρώ, από τα οποία τα 110 δις Ευρώ θα είναι χρέος προς την τρόικα;;; Η απάντηση είναι «Ναι!»

• Είναι αλήθεια ή όχι ότι για λήγοντα ομόλογα (ή όπως αλλιώς τα λένε, τελοσπάντων…), πολύ παλαιών χρεών (π.χ. του άλλου «εκσυγχρονιστή γιατρού», του κ. Σημίτη αλλά και παλαιότερα) θα πρέπει να πληρώσουμε το 2013, 75 δις Ευρώ, και το 2014 επίσης άλλα 75 δις Ευρώ (σύνολο, δηλαδή, 150 δις Ευρώ);;; Η απάντηση είναι πάλι «Ναι!»

• Είναι αλήθεια ή όχι ότι με έναν προϋπολογισμό που μαζεύει, μόλις και μετά βίας, περίπου 50 δις Ευρώ το χρόνο, είναι αδύνατη η αποπληρωμή των προαναφερθέντων 150 δις Ευρώ, έστω και αν επιμηκυνθεί η εξόφληση του δανείου της τρόικας;;; Για άλλη μια φορά, η απάντηση είναι «Ναι!»

• Είναι αλήθεια ή όχι ότι για να γίνει ή αποπληρωμή του ποσού αυτού των 150 δις Ευρώ, η τρόικα θα μας δανείσει πάλι, προφανώς άλλα περίπου 150 δις Ευρώ;;; Απάντηση: «Ναι!»

• Κατά συνέπεια, είναι αλήθεια ή όχι, ότι το 2014 θα έχει γίνει «μία τρύπα στο νερό» και παρά τη διάλυση της χώρας, την ύφεση,τη δυστυχία κτλ θα χρωστάμε πάλιν περίπου 450 δις Ευρώ, από τα οποία 260 δις Ευρώ (110+150=260) που θα είναι σε σκληρό νόμισμα, θα τα χρωστάμε στην τρόικα και τα υπόλοιπα 190 δις ευρώ (450-260=190) θα τα χρωστάμε στις αγορές;;; Απάντηση: «Ναι!» (Πολλά «Ναι» μαζεύτηκαν, βρε παιδιά… Δεν υπάρχει κανένας… Μεταξάς, ανάμεσά μας;;;)

• Είναι δεδομένο ή όχι ότι και με την επιμήκυνση της εξόφλησης των πρώτων 110 δις Ευρώ της τρόικας μέχρι το 2022, θα είναι αδύνατον και πάλι να ανταποκριθούμε στην πληρωμή των δανείων, όσο και αν επιμηκυνθεί η εξόφληση του νέου πιθανολογούμενου αλλά σίγουρου δανείου των 150 δις Ευρώ που θα πάρουμε από την τρόικα;;; Απάντηση: Ακόμα κι αν το νέο δάνειο των 150 δις Ευρώ αρχίσει να εξοφλείται μετά το 2022 (δηλαδή μετά την εξόφληση του πρώτου δανείου 110 δις Ευρώ, από την τρόικα των), θα παραμένει χρέος 190 δις Ευρώ προς αγορές και 150 δις Ευρώ προς την τρόικα, δηλαδή, σύνολο 340 δις Ευρώ χρέος, δηλαδή όσο χρέος είχαμε το τέλος του 2009 όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο …εντόπιος «γιατρός» κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου, της μεγάλης οικογένειας … «χειρουργών» Παπανδρέου εξ Αχαΐας, με υπερατλαντικές διασυνδέσεις. Δηλαδή, μετά από 5 χρόνια διάλυσης της χώρας θα έχουμε κάνει μία … ωραιότατη τρύπα στο νερό και θα χρωστάμε επίσης άλλα 150 δις Ευρώ για μετά το 2022!

• Κατά συνέπεια, αφού με όλη αυτή τη διάλυση της χώρας, την ύφεση, τη δυστυχία, κτλ, το μόνον που θα πετύχουν οι ντόπιοι γιατροί, κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, θα είναι μόνον να έχουν πάρει οι αγορές σχεδόν όλα τα χρήματα που πήραμε από την τρόικα, δηλαδή 260 δις ευρώ (110+150=260) και θα χρωστάμε πάλιν 450 δις ευρώ (110+150+190=450), δεν θα μπορούμε και πάλι το 2014 να πληρώνουμε για τα δάνεια των 450 δις Ευρώ (από τα 260 δις Ευρώ της τρόικας θα είναι σίγουρα με υποθήκη)!

Το αποτέλεσμα θα είναι να επιτευχθεί, ο στόχος της τρόικας, δηλαδή:

(1) Οι … «φαρμακοποιοί» (λεγε με αγορές…), να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους «φαρμακοποιούς», αφού … το «επάγγελμα» οσονούπω παύει να είναι κλειστό, και μπορεί να … «πλακώσουν» κάποιοι άλλοι «φαρμακοποιοί» με δικά τους «φάρμακα» για να σώσουν τον ασθενή (Κάνουν κάτι … «βοτανοθεραπείες» αυτοί οι Κινέζοι, να γλείφεις τα δάχτυλά σου…).

(2) Εμείς … «οι ασθενείς», να χρωστάμε τεράστια ποσά … στους διεθνούς φήμης «γιατρούς» (λέγε με τρόικα). Κι αυτό είναι επίσης … καλό, γιατί ώρες είναι, τώρα να τρέχει, ο «ασθενής», στην κατάσταση που βρίσκεται, σε τίποτα … «βελονιστές» κατά … Πεκίνο μεριά! Ή σε τίποτε «ομοιοπαθητικούς» … Μοσχοβίτες που τα καταπολεμούν όλα … με τη βότκα! Ή, ακόμα-ακόμα, σε τίποτε …. «χειροπράκτες» εκ Βραζιλίας, που διαθέτουν … «εκρηκτικά» φάρμακα … άλλου είδους, που … ανασταίνουν και πεθαμένους!

Τέλος, παρατήρησα ότι, παρά την … «παγκόσμια» φήμη του, ο κ. Στρος-Καν, στο … συνέδριο που πήγε, μπήκε αμέσως στο … κλίμα των «ιθαγενών γιατρών», και άρχισε να απαντάει όπως ο … ντόπιος «αρχίατρος» (λέγε με Παπανδρέου…) που συνήθως σε δύσκολες ερωτήσεις απαντά αναπτύσσοντας άλλα … «ενδιαφέροντα θέματα καθημερινής υγιεινής». Σε γενική ερώτηση για τα ανωτέρω ζητήματα που του έθεσε η κα. Βάσω Παπανδρέου (άλλη καλή «γιατρός» αυτή, της Σημιτικής Ιατρικής Σχολής …), άρχισε να αναπτύσσει … πόσο λάθος έκαναν οι … αμετανόητοι «σκιντζήδες» (λέγε με Αξιωματική Αντιπολίτευση…) και κάποια άλλα … ειδικευόμενα «γιατρουδάκια» (Κ.Κ.Ε., Συνασπισμός), που δεν υπερψήφισαν τη θεραπεία (λέγε με μνημόνιο…). Άλλα λόγια, ν’ αγαπιόμαστε, δηλαδή… Εκτός αν … το χαζοκούτι (παγκοσμίως αποδεκτό «φάρμακο», πάσης νόσου και πάσης … μαλακίας!) δεν μετέδωσε την αναμφίβολα … αποστομωτική απάντηση του, προς το … «γιατρουδάκι», που τόλμησε να αμφισβητήσει την … αυθεντία του!

Συμπέρασμα: Εφόσον δε γίνει κάτι άλλο (π.χ. ευρωομόλογο, δανεισμός της χώρας μας από την ΕΚΤΕ με χαμηλό επιτόκιο, εμπλοκή άλλων παικτών στο παιχνίδι – Θεέ μου φύλαγε…) και αφού το «κούρεμα» του χρέους προς της αγορές πλέον δεν μας σώζει, αφού το χρέος αυτό θα είναι μικρό και το χρέος προς την τρόικα ούτως ή άλλως δεν «κουρεύεται» αλλά … μας «κουρεύει με την ψιλή», τότε μόνο μία λύση υπάρχει:

Οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια για … εκπλειστηριασμό της χώρας.

Κι όταν λέμε, εκπλειστηριασμό μη φανταστείτε, τίποτε … «παιδικά παίγνια» τύπου ΟΣΕ, ΔΕΗ, Ο.Τ.Ε., λιγνιτωρυχείων, ορυχείων χρυσού, κλπ.! Όχι, βέβαια… Το πράγμα … στοχεύει αλλού!

Στοχεύει σε κάτι άμεσα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, και μέσα στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), τα οποία κατά μετριότατους υπολογισμούς έχουν τρεις φορές το μέγεθος αυτών της Αλάσκας και το μισό του μεγέθους αυτών ολόκληρης της Σιβηρίας (δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, η κρατική τηλεόραση την Κυριακή σε σχετική είδηση αναφέρθηκε σε 600 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου). Επισημαίνεται ότι, το ελληνικό κράτος, από τα δικαιώματα εξόρυξης που θα παραχωρούσε σε ξένες εταιρείες (και το οποίο κατά πάγια διεθνή πρακτική αντιστοιχεί στο 20% της συνολικής αξίας των υδρογονανθράκων, ενώ το 80% πάει στις εταιρείες), θα αποκόμιζε, μόνο από αυτά τα κοιτάσματα, περίπου 250 δις Ευρώ, και θα μπορούσε πολύ-πολύ άνετα να στείλει … τους «φαρμακοποιούς» και τους «γιατρούς» … για μετεκπαίδευση σε άλλες περιοχές του πλανήτη!

Στοχεύει επίσης σε κάτι άλλα άμεσα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο πέλαγος, πάντα μέσα στην ελληνική ΑΟΖ, τα οποία υπολείπονται μεν αυτών της Κρήτης, αλλά, πάντα κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι υπέρτερα αυτών του Αζερμπαϊτζάν και της Κασπίας!

Στοχεύει, σε κάποια τρίτα κοιτάσματα πετρελαίου στην περιοχή της Ηπείρου και μεταξύ Ηπείρου και Κέρκυρας, όπου υπάρχουν, κατά τις εκτιμήσεις, γύρω στα 2 δις βαρέλια πετρέλαιο, ικανά να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας για μια 20ετία.

Καταλάβατε, τώρα γιατί γίνεται όλο αυτό το … καλαμπαλίκι! Γιατί όλος αυτός ο ενεργειακός πλούτος, βρίσκεται μακριά και έξω από «γκρίζες» ζώνες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μας τα «αρπάξουν» αν δεν μας … αποτελειώσουν με τα «φάρμακα»!

Διότι πως είναι δυνατόν, να καθόμαστε εμείς … οι «άξεστοι και ανυπότακτοι φουστανελλάδες» επάνω σε τέτοιο πλούτο, κι αυτοί οι … «φαρμακοποιοί» και οι «γιατροί», που σπούδασαν με τόση επιμέλεια τέτοιες … «ανώτερες» επιστήμες, να μας βλέπουν να … τρώμε και να πίνουμε!

Πήγαν, λοιπόν, και βρήκαν κάτι άλλους … «τυροκέφαλους γιατρούς του δυτικού ημισφαιρίου», που συνηθίζουν λύνουν τα προβλήματα αυτού του είδους, με … «χειρουργικές επεμβάσεις», και τους ενημέρωσαν για την κατάσταση!

Αυτοί, πάλι, έχοντας υπόψη ότι εκείνοι … οι βρωμοποδαράδες, το παίζουν και διεκδικητικοί, έκατσαν και σκέφτηκαν: Δεν τους κάνουμε μια διάγνωση για … «ερυθηματώδη λύκο» (λέγε με Τουρκία…), να τους κοπούν τα πόδια… Και τους την έκαναν! Και έκαναν και κάποιους … «ακρωτηριασμούς» (λέγε με Βόρεια Κύπρο)…

Εν συνεχεία, κάποιοι … φιλέλληνες, έστειλαν έναν ντόπιο «αρχίατρο», αναθρεμμένο στη… γαλλική Σορβόννη, να τους συνεφέρει! Κι αυτός αποφάνθηκε, ότι δεν υπάρχει γιατρειά, αν δεν φορέσουμε … φράκο, ώστε να να πάμε να πούμε τα προβλήματά μας στο μεγάλο συνέδριο … των γιατρών (λέγε με Ευρωπαϊκή Κοινότητα…). Και, αφού βρήκαν κάτι φράκα, από την εποχή του Καποδίστρια και του Όθωνα, πήγαν…

Μετά, οι … «τυροκέφαλοι γιατροί» έστειλαν έναν άλλο «αρχίατρο», πολύ … ερωτύλο και με πρωτοποριακή περιβολή! Αντί για λευκή ιατρική μπλούζα, φορούσε … ζιβάγκο! Κι αυτός, αποφάνθηκε πως δεν μπορούν στο μεγάλο συνέδριο, άλλοι από εμάς να πηγαίνουμε με φράκο, κι άλλοι με φουστανέλες! Έπρεπε, όλοι να έχουμε φράκο! Και εφόσον δεν έφταναν για όλους τα φράκα, θα άρπαζαν οι φουστανελάδες, από όποιον είχε και θα τη… βόλευαν! Αλλά, επειδή, κινδύνευαν να αρπαχτούν άσχημα οι φουστανελάδες με τους «φρακάτους», έκατσε και σκέφτηκε ο «αρχίατρος» με το ζιβάγκο: Βρε, δεν παίρνουμε κανένα δάνειο να αγοράσουμε … φράκα! Και δεν βαριέσαι, κάποιος θα το πληρώσει, στο μέλλον… Αλλά δεν του έφταναν τα φράκα και τα δάνεια! Αποπειράθηκε να εφαρμόσει νέες μεθόδους ίασης … του «ερυθηματώδους λύκου» (που πολύ τον συμπαθούσαν οι «τυροκέφαλοι») και έφθασε στο σημείο να πει στους «τυροκέφαλους» να τα μαζεύουν…

Των «τυροκέφαλων» αυτό, πολύ τους κακοφάνη! Έψαξαν και βρήκαν έναν άλλο «αρχίατρο», ολίγον … γκαντέμη, βέβαια, αλλά πολύ … συμπαθητικό! Αυτός, προσπάθησε μια, προσπάθησε δυο, προσπάθησε τρεις … και το λουρί της μάνας, τους έπεισε … τους πρώην «φουστανελάδες», να αλλάξουν «αρχίατρο»! Και τον παλιό τον έστειλε στο … πειθαρχικό του «ντόπιου ιατρικού συλλόγου», με το ερώτημα της παραβίασης … της «ιατρικής δεοντολογία» (Εδώ γελάνε!). Ο πρώην «αρχίατρος» με το ζιβάγκο αθωώθηκε, βέβαια, αλλά είχε πάρει το μάθημά του… Παράλληλα, οι «τυροκέφαλοι» έκαναν … διαγνώσεις και για κάποιες «ελαφρότερες» ασθένειες των πρώην «φουστανελλάδων», όπως … «μακεδονική γρίππη», «ιλλυρική ψωρείαση» και (ελέω «ερυθήματωδους λύκου»…), … «ασιατική γρίππη» και «αφρικανικό πυρετό»! Εν τω μεταξύ, … ο γκαντέμης «αρχίατρος», έπαιρνε κι άλλα δάνεια, μη ενδιαφερόμενος για το ποιος θα τα πληρώσει, για να μην υπολείπεται από τον «αρχίατρο» με το ζιβάγκο, αλλά και γιατί είχε λάβει συμβουλές από … αμερικανικά και γερμανικά «ιατρικά κολλέγια».

Τέλος πάντων, οι πρώην «φουστανελάδες» είδαν ότι με τον γκαντέμη … δουλειά δεν γίνεται, και ξαναφώναξαν τον «αρχίατρο» με το ζιβάγκο, να κάνει ότι μπορεί για να τους «γιάνει»… Αλλά, αυτός, ήταν πλέον σαν «σκουράντζος» και πήγε με … κιλλίβαντα! Το μαγαζί, τότε, το πήρε ένας άλλος … εξαιρετικός «αρχίατρος», … «εκσυγχρονιστής», κοντός, άσχημος και με μια ελιά στη μύτη! Αλλά, επειδή, ήταν κι αυτός … της γερμανικής ιατρικής σχολής, πως συνέβη, δεν ξέρω, και παρουσιάστηκε, πριν καλά-καλά καθίσει στην καρέκλα, … μια έξαρση του «ερυθηματώδους λύκου», που παραδόξως … άφησε κάποιες «γκρίζες ζώνες» στους «ασθενείς» πρώην φουστανελάδες… Με τη «βοήθεια» των «τυροκέφαλων», βέβαια, αποσοβήθηκε το μοιραίο... Και ο ντόπιος «αρχίατρος» … ευχαρίστησε γι’ αυτό τους «τυροκέφαλους» (για να έχουμε να χρωστάμε και κάτι άλλο, όχι μόνο δάνεια…)! Εν τω μεταξύ, … η «μακεδονική γρίππη», η «ασιατική γρίππη» και ο «αφρικανικός πυρετός» εξακολουθούσαν να … «θερίζουν»! Και τα δάνεια συνεχίζονταν… Μάλιστα, αυξάνονταν μέρα με τη μέρα…

Όταν ο «αρχίατρος» με την ελιά στη μύτη, σκυλοβαρέθηκε να λέει: «Τι να κάνουμε, αυτή είναι η Ελλαδα», μάζεψε κάτι παλιά … «ντζοβαϊρικά» (κυρίως … «δαχτυλίδια»), και τα … πάσαρε σε έναν … «Επιμελητή Α’», … νόμιμο γιο, του αρχίατρου με το ζιβάγκο που … πήγε με κιλλίβαντα! Εκεί, απάνω πετάχτηκε ένας … «Επιμελητής Β’», ολίγον … παχουλούτσικος και του πήρε του … «Επιμελητή Α’» τη μπουκιά απ’ το στόμα! Έμεινε με τα … «δαχτυλίδια»! Ο χοντρούλης, το έπαιξε «αρχίατρος» για καμιά πενταετία, αλλά το πράγμα δεν … έβγαινε! Από «Επιμελητής Β’» κατευθείαν «αρχίατρος», κομμάτι δύσκολο! Άσε που, κι εκείνος ο … γκαντέμης «ερχιάτρος» είχε αφήσει … απογόνους! Τέλος πάντων, ο … χοντρούλης ασκούμενος «αρχίατρος», έπαιρνε δάνεια, το έριξε στη «δημιουργική λογιστική», και είχε αναθέσει τα πάντα σε … θεοσεβούμενους υφισταμένους! Εκεί που κάτι πήγε να κάνει, ήταν όταν φώναξε κάτι … Κινέζους «βελονιστές», και κάτι … Μοσχοβίτες «ομοιοπαθητικούς», και άρχισε … το χοντρό παιχνίδι μαζί τους σε θέματα … «ενέργειας του ασθενούς»! Εκεί άλλωστε είναι και το … «ψητό»! Προσπάθησε να συμβιβαστεί και με τον «ερυθηματώδη λύκο», αφού έφτασε να κάνει και κουμπαριά μαζί του!

Οι «τυροκέφαλοι» είδαν που το πήγαινε ο … χοντρούλης πρώην «Επιμελητής Β’», και "έψησαν" τους τέως φουστανελάδες, να στείλουν τον χοντρούλη …για «διπλόπιττα με γύρο» και να δώσουν το μαγαζί στον «Επιμελητή Α’»! Αυτός είναι πολύ καθώς πρέπει παιδί! Ρίχνει και τα ζεϊμπέκικά του, κάνει και ποδήλατο, τρέχει και μαραθώνιο! Δεν καλομιλάει, βέβαια, ελληνικά, αφού είναι μετανάστης, και ψάχνει ακόμη να δει που πήγαν τα λεφτά! Αλλά είναι όλο χαμόγελα, έμαθε που πήγαν τα λεφτά («Όλοι μαζί τα φάγαμε»!, του ‘πε ένας χοντρός «νοσηλευτής»… ) και φώναξε και τον «διεθνή αρχίατρο» Ντομινίκ, να τον βοηθήσει να κυβερνήσει… την Πατρίδα!

Στο πρόσωπό του, οι «τυροκέφαλοι», και οι άλλοι διεθνείς «αρχίατροι», βρήκαν επιτέλους έναν άνθρωπο … να συνεννοηθούν! Τι θέλετε, αγαπητοί κκ. συνάδελφοι;;; Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο; Πολύ ευχαρίστως! Τι ορέγεστε, αγαπητοί, «εν ιατρική επιστήμη», αδελφοί;;; Λύση στο Κυπριακό, με προοπτική «τουρκοποίησης» του νησιού, που κι αυτό κάθεται πάνω σε τεράστια κοιτάσματα;;; Βεβαιότατα! Τα πετρέλαια της Κρήτης, του Ιονίου και της Ηπείρου επιθυμείτε διακαώς;;; Όπως αγαπάτε! Αλλά, σιγά-σιγά κκ. συνάδελφοι! Γιατί μπορεί να συνέλθει παροδικά «ο ασθενής» από την αφασία και να αρπάξει καμιά βρεγμένη σανίδα! Και τότε αλίμονό σας, και κυρίως αλίμονό μου…

Αλλά, αυτοί είναι ανυπόμονοι! Και πώς να μην είναι; Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί αιματοκύλισαν τον κόσμο για «ζωτικό χώρο»! Οι Γάλλοι, πάλι από τότε που οι Αγγλο-Αμερικάνοι του πέταξαν έξω απ’ το Ιράκ, το 2003, ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να ρεφάρουν (κρυφο-εθνικιστής ο … "φιλέλληνας" Ντομινίκ, λοιπόν… )! Οι Αγγλο-Αμερικάνοι, πάλι, όπου δουν «ψητό», στέλνουν και από καμιά 500 χιλιάδες άνδρες για να προασπίσουν … τις ελευθερίες των λαών! Στο Ιράκ, άρπαξαν τα πετρέλαια, και έβαλαν μόνιμο πόδι, ώστε να απειλούν το Ιράν που πρόσφατα στην Κασπία ανακάλυψε κολοσσιαίο κοίτασμα πετρελαίου! Στο Αφγανιστάν, ίσως να να αναρωτιέστε τι ήθελαν… Ε’, λοιπόν, στο Βόρειο Αφγανιστάν ανακαλύφθηκε την περασμένη άνοιξη τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου! Οι άνθρωποι ακολουθούν την τακτική του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που εκτός από στρατό είχε πάρει μαζί του στην Ασία, και επιστήμονες κάθε είδους… Έτσι κι αυτοί! Μπροστά πάει ο … κιμάς, και πίσω οι 7 αδελφές! Τη Βραζιλία την έχουν του χεριού τους. Μήπως θυμάστε στη δεκαετίες του ’80 και του ’90 πόσο ήταν το χρέος της Βραζιλίας;;; Ανακαλύφθηκε, κι εκεί μαθαίνω, άλλο κολοσσιαίο κοίτασμα πετρελαίου, που δεν χρειάζεται να σας πω ποιος θα το εκμεταλλευτεί! Η Αργεντινή, πέρασε πριν από εμάς από το κρεβάτι του ασθενούς! Η αιτία; Μα, τα πετρέλαια της Παταγονίας, φυσικά! Κάτι παίζεται, τώρα στη χερσόνησο της Κορέας! Μην εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι στην Κορεατική θάλασσα, «ανακαλύφθηκε» κάποιο γιγαντιαίο κοίτασμα πετρελαίου!

Κι όπου κυνηγούν λιοντάρια και τίγρεις, ακολουθούν τα τσακάλια και οι γύπες, που τσακώνονται κιόλας για τα απομεινάρια! Δεν σας κάνει εντύπωση, η πρόσφατα αναπτυσσόμενη φιλία Τουρκίας-Ιράν, που υπήρξαν για αιώνες εχθροί;;; Δεν σας προκάλεσαν έκπληξη οι αγκαλιές και τα φιλιά του Ερντογκάν με τον πρώην Βραζιλιάνο Πρόεδρο κ. Λούλα; Δεν αναρωτιέστε γιατί Ισραήλ και Τουρκία, που είχαν κατά το παρελθόν αμυντική συμμαχία, … "πλακώθηκαν" (βασικά, το Ισραήλ έριξε όσες καρπαζιές έπεσαν!) με αφορμή … ένα καραβάκι που πήγαινε βοήθεια στη Γάζα;;; Για τα μάτια των Παλαιστινίων, νομίζετε;;; Γελιέστε! Για τα κοιτάσματα δυτικά και, κυρίως, ανατολικά της Κύπρου, στη λεκάνη της Λεβαντίνης και στη λεκάνη Λεβιάθαν, γίνεται ο καυγάς! Γι’ αυτά, το Ισραήλ του κ. Νετανιάχου σπεύδει να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, με την Κύπρο! Γι’ αυτά, η Τουρκία βάζει τον Λίβανο που δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, να κάνει … κόνξες (μην εκπλαγείτε αν δείτε σύντομα καμιά καινούργια εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο!). Γι’ αυτά τα κοιτάσματα, ο κ. Νετανιάχου κατέφθασε στην Αθήνα, προτείνοντας την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, που είναι η είσοδος της Ευρώπης, κι όχι για να εξηγήσει .. πως καρπάζωσε τους Τούρκους! Γι’ αυτά τα κοιτάσματα η κ. Μέρκελ …θυμήθηκε ότι υπάρχει Κύπρος, και επισκέφτηκε πρόσφατα τη Λευκωσία! Και με βάση την ισχύ που δίνουν αυτά τα κοιτάσματα, ο γνωστός «ανανιακός» κ. Χριστόφιας απάντησε στον Γ.Γραμματέα του Ο.Η.Ε., κ. Μπαν-Κιμ-Μουν, ότι δεν μπορεί να πάει στη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με τον Τουρκο-Κύπριο διαπραγματευτή, ενώ το Κυπριακό βρισκόταν σε κρίσιμη καμπή. Γιατί απλούστατα έχει τώρα καλά χαρτιά στα χέρια του! Καταλάβατε, τώρα γιατί ο … χοντρούλης πρώην «αρχίατρος», δεν μιλάει;;; Γιατί, έτσι και πει ότι του πήραν την καρέκλα, επειδή δεν τους έκανε τα χατίρια, στο ενεργειακό ζήτημα, … μαύρο φίδι που τον έφαγε!

Ανυπόμονο, λοιπόν, το διεθνές «ιατρικό κονκλάβιο»! Και αφού, με την πρόφαση του «ερυθηματώδους λύκου» και των άλλων μικροασθενειών (από «μακεδονική γρίππη» μέχρι «αφρικανικό πυρετό»), έχει μπλοκάρει και κατοχυρώσει υπέρ του τα «φιλέτα» του Αιγαίου και της Βόρειας Ελλάδας (λέγε με πετρέλαια και λοιπό ορυκτό πλούτο), έπρεπε να βρει μια «επιστημονική αιτία» για τη λεηλασία την οποία προετοιμάζει στα φιλέτα που δεν αμφισβητούνται από τρίτους. Και βρήκε το χρέος! Δωσ' τους, λοιπόν, φάρμακα να ξελιγωθούν οι … αναιδέστατοι, που θέλουν και πετρέλαια! Κι όταν ξενηστικωθούν, ορμάμε και τα βγάζουμε κοψοχρονιά σε πλειστηριασμό! Κοινώς, τα μοιραζόμαστε ως καλοί συνεταίροι! Γιατί με γύρω στα 2.000.000 ανέργους φουστανελάδες, με τους υπόλοιπους να λένε «Δόξα τω Θεώ, που έχουμε ψωμάκι», και με όλους μαζί να αποτελούν μειοψηφία στον τόπο της φουστανέλας, αφού θα έχει μαυρίσει ο τόπος από οπαδούς … του Προφήτη, όχι αντίρρηση δεν θα φέρουν αλλά θα δουλεύουν και για μας, αντλώντας τον πλούτο τους για πάρτη μας, για ένα ξεροκόμματο που θα το κρύβουν, μάλιστα, καλά-καλά μην τους το αρπάξει κανένας που έχει μαυρίσει το μάτι του! Και αφού θα είναι τότε καλά παιδιά, θα τους δώσουμε και κανένα βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας! Πράγμα που το συνηθίζουν οι διεθνούς φήμης «φαρμακοποιοί» και «γιατροί», όταν μας «κατεβάζουν» τα παντελόνια! Σκεφτείτε τι παίχθηκε για τον ελληνισμό πριν το 1963 και το 1979, όταν Σεφέρης και Ελύτης πήραν τα Νόμπελ! Όχι ότι δεν τα άξιζαν! Και με το παραπάνω, μάλιστα! Αλλά, για σκεφτείτε!!!

Οφείλουμε να τους βγάλουμε το καπέλο για τη σύλληψη του σχεδίου! Και οφείλουμε να συγχαρούμε, επίσης τόσο τον … μετανάστη «αρχίατρο» κ. Πρωθυπουργό όσο και τον «αναισθησιολόγο», κ. Παπακωνσταντίνου, για «τη μεθοδικότητα» τους στην πρακτική εφαρμογή του σχεδίου.

Αλλά, ουαί κι αλίμονο! Μην τύχει και βρεθεί κανένας «ασθενής» με κολοκοτρωναίϊκες ή μακρυγιανναίϊκες καταβολές και ροπές. Και να ακούει και Θεοδωράκη... Ουαί κι αλίμονο!

Κώστας Γ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου