Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Το’ πε, το’ πε ο «Παπαγκάλος»!?!?


            Εδώ και πολύ καιρό έχουμε να ακούσουμε νέα από το Χ.Α.Α (Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών).
            Το πάλαι ποτέ κραταιό χρηματιστήριο διανύει πλέον δύσκολες στιγμές, ενώ η Σοφοκλέους αποτελεί άβατο για το απλό λαό, που παλιότερες εποχές παρουσίαζε ταλέντο στις οικονομικές εκτιμήσεις και επενδύσεις. Αυτή η χώρα πάντα έβριθε από οικονομολόγους. Αυτοσχέδιους, φωστήρες δημιουργικής λογιστικής (αυτοί διακρίνονται και στον πολιτικό στίβο), είτε καθημερινής δοσολογίας και χρήσης που παρέχουν στον απλό κοσμάκη συμβουλές για οικονομικές επενδύσεις (πως δηλαδή θα του φάνε το λεφτά).
            Άλλοι κλασικοί θαμώνες του Χ.Α.Α είναι ή μάλλον ήταν τα «παπαγαλάκια». Διασπορείς φημών οικονομικής φύσεως, έτρεπαν τον όχλο των επενδυτών προς σκοπέλους και υφάλους ώστε η οικονομική φθορά και συνάμα τα κέρδη τους (ή των αφεντικών τους) να πολαπλασιάζονται προς γενικό μένος των δύσμοιρων εξαπατημένων.
            Αυτά όμως, άλλες εποχές, όταν είχαμε λεφτά. Γιατί τώρα (αν και υπήρχαν), έγινε ένα μαγικό και σε 13 μήνες φύγαν τα λεφτά. Τώρα όλοι μαζί (αν και δεν τα φάγαμε παρέα) «βάζουμε ρεφενέ» ώστε να γίνουμε σκλαβάκια και να δουλεύουμε σε καμιά 4ετία στις πετρελαιοπηγές του Αιγαίου, που όμως θα είναι πολυεθνικής εκμετάλλευσης (μάλλον αμερικανο-τουρκο-ισραηλινής!)
            Τι μας έμεινε όμως από εκείνη την εποχή; Μήπως ο πυρετός του χρήματος; Μπα! Το παπαγαλάκι μας έμεινε! Η μάλλον ο «παπαγ(κ)άλος» μεγάλος, ευτραφής και πράσινος, αφού ανήκει και στην πράσινη κυβέρνηση που κρατά στα στιβαρά ης χέρια την καταστροφή αυτού του τόπου.
            Ο Mr. Pangalos, ο άρχοντας του ρεαλισμού, ο δόκτωρ του κυνισμού και φυσικά ο μάντης κακών της κυβέρνησης. Ότι θέλει να περάσει ο Jefrey, χρησιμοποεί τον Πάγκαλο.
Θα πληρώσουν οι «μακάκες» το χρέος και εμείς θα γλεντάμε (πήρανε τα 300 καϊνάρια μας 86.000€, αναδρομικά από Οκτ 09 – Δεκ 10), ο Πάγκαλος θα το φέρει απ’ έξω – απ’ έξω και θα κόψουμε αντιδράσεις. Μας παίρνει ή να το παιδέψουμε λίγο;
Θα βάλουμε χέρι στις Ένοπλες Δυνάμεις και θα διώξουμε καμμιά 20αριά χιλιάδες από δαύτους; Ο Πάγκαλος θα τους πει τεμπέληδες, αντιπαραγωγικούς και χλεμπάγια ώστε ο κοσμάκης να τους κράξει και μεις θα κατανοήσουμε το λαϊκό αίσθημα. (Και τα καινούργια όπλα που πληρώνει ο κοσμάκης θα γίνουν με αυτοματισμό, μη επανδρωμένα!) 
            Ότι κακό θα γίνει από τον Πάγκαλο θα το ακούσετε. Ότι σχεδιάζει η Τρόικα ο Πάγκαλος θα το παρουσιάσει, σαν κάτι λογικό, σαν το μαντζούνι που θα θεραπεύσει τα ελαττώματα και τις κακές συνήθειές μας, το αμαρτωλό παρελθόν μας και τις πονηρές σκέψεις μας για το μέλλον.  Αυτός είναι ο ρόλος του και μάλλον τα αφεντικά του είναι πολύ ικανοποιημένα.
Όμως περίμενε κανείς κάτι άλλο; Από τον συγκεκριμένο κύριο που ήταν ο αρχιμεσίτης των Ιμίων και ξεβράκωσε τη χώρα δημόσια στην υπόθεση Οτσαλάν δεν θα ακούσετε σοβαρά λόγια! Μόνο φήμες! Ο άνθρωπος δεν είναι των λόγων. Μόνο ενεργεί (στον απόπατο της Ιστορίας...)   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου