Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ...

Θέλετε να γνωρίσετε την καταγωγή της Πολιτικής και των πάσης φύσεως και εποχής πολιτικών μας;

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να κάνετε κάποιες υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακές σπουδές στα περίφημα Αμερικανικά, Βρετανικά ή Γαλλικά Πανεπιστήμια, από τα οποία αποφοίτησαν οι μεταπολεμικοί κυβερνήτες μας που μας … νοικοκύρεψαν, ώστε να κάνετε τη γνωριμία της!

Αρκεί απλά να ανατρέξετε σε έναν από τους αναντίρρητους επαγωγικούς συλλογισμούς του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο περίφημο έργο του “Οι Έμποροι των Εθνών”, ώστε να διαπιστώσετε πόθεν έλκει την καταγωγή της η τέχνη … της διαχείρισης των κοινών και γιατί έχει οδηγήσει άπαντες, και τους εξασκούντες αυτήν και τους υφιστάμενους την εξάσκησή της, σε αυτό το αδιαμφισβήτητο … χάλι!

Γράφει λοιπόν ο “άγιος των ελληνικών γραμμάτων” και γράφει παρακαλώ στα 1883, μόλις 50 χρόνια από τη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους, που τότε έφτανε μέχρι τη  Μελούνα, 17 χλμ. από τον Τύρναβο, τα εξής:


"Η γενεαλογία της πολιτικής είναι συνεχής 
και γνησία κατά τους προγόνους:
Η αργία εγέννησε την πενίαν. 
Η πενία έτεκε την πείναν. 
Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. 
Η όρεξις εγέννησεν την αυθαιρεσίαν. 
Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. 
Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. 
Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου. 
Τότε και τώρα, πάντοτε η αυτή. 
Τότε δια της βίας, τώρα δια του δόλου... και δια της βίας."

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, “Οι Έμποροι των εθνών, (Αθήνα, 1883).

Με αυτόν τον προφητικό τρόπο, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης αποκαλύπτει 128 χρόνια πριν, τι σόι παιδάκια θα ήταν στο μέλλον … κάτι Σημίτηδες, Μαντέληδες, Τσουκάτοι Τσοχατζοπουλαίοι, Παπαντωνίου, Βερελήδες, Χριστοδουλάκηδες, Μαλέσιοι, Λιάπηδες, Αλογοσκούφηδες, Βουλγαράκηδες, Πολύδωρες, Παυλόπουλοι, Μαρκογιαννάκηδες, και βέβαια κάτι Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες, Πάγκαλοι, και οι λοιποί … Πεταλωτήδες και … σταυρωτήδες της Ελλάδας!

Παρακαλάτε, μονάχα, να μην βρεθεί και σήμερα κανένας Παπαδιαμάντης. Λίγο απίθανο, βέβαια, αλλά που ξέρεις! Γιατί τότε είναι δυνατόν, όχι μετά από 130, αλλά μόλις μετά από 20 χρόνια να επιβεβαιωθεί, και να μας αποκαλύψει προφητικά πόθεν … κατάγονται όλοι αυτοί που έχουν βαλθεί να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «Ιρακινο-ιρανικο-αλβανο-αφγανο-τουρκο-πακιστανο-αραβο-αφρικανική-Ισλαμική Συνοσπονδία».

Αχ, κυρ’Αλέξανδρε, άγιο το χώμα που σε σκεπάζει… Μ’ έκανες και δάκρυσα στα πενήντα μου…

Που σε πέταξαν σε μια γωνιά, οι Ρεπούσηδες, οι Δραγώνες και οι Βερέμηδες, για να μην μαθαίνουν τα παιδιά μας την αλήθεια! Και να χαζεύουν με τους Χάρι Πότερ και τους Άρχοντες των Δαχτυλιδιών, γιατί δεν μπορούν να σε διαβάσουν πια…


Κώστας Γ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου