Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟΥ … ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ!

Δεν πάνε λίγα 24ωρα από τις δηλώσεις του … Πεταλωτή, της γνωστής φάρσας που το “παίζει” κυβέρνηση των Ελλήνων, με βάση τις οποίες ο ίδιος και η κυβερνητική … φαρσοκωμωδία έπαιρναν αποστάσεις από τις ποικίλες θέσεις του Αντιπροέδρου της Θεόδωρου Πάγκαλου, με σαφή διάθεση να προσπαθήσουν να του καρφώσουν … πέταλα, και, δυστυχώς, άρχισαν να τη δουλεύουν ανάποδα τη μηχανή.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιώργος Πεταλωτής έβαλε προχτές … τα πράγματα στη θέση τους, δηλώνοντας: «Ο κ. Πάγκαλος έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με πολύ μεγάλη βαρύτητα και αυτό εξακολουθεί να κάνει». Επίσης, σημείωσε ότι ο ρόλος του κ. Πάγκαλου είναι “θεσμικός” ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης και «ασχολείται με σημαντικότατο έργο το οποίο και δημοσιοποιεί».
Ας θυμηθούμε, λοιπόν, κάποιες από τις βαρύνουσας σημασίας δημόσιες παρεμβάσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σχετικές με το σημαντικό έργο που έχει αναλάβει.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της διυπουργικής (στις 5 Ιανουαρίου 2011) για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και αναφερόμενος στην ομιλία του στην Οξφόρδη τον περασμένο Μάιο, είπε χαρακτηριστικά: «Κάτι φοιτητές του κώλου στην Οξφόρδη έκοψαν αποσπάσματα μόνο από όσα είπα, ενώ είπα κι άλλα πράγματα. Κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο τα αναπαρήγαγαν. Απορώ, αλλά πιο πολύ απορώ με τα ζώα που τα διάβασαν» κατέληξε ο κ. Αντιπρόεδρος.
Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του αυτή ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι «Είναι ψευδαίσθηση η εντύπωση των σύγχρονων Ελλήνων πως αποτελούν άμεσους απογόνους του Περικλή.... Oι απόψεις του για μη συνέχεια του ελληνικού έθνους από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στο ακροατήριο, ανάμεσα στο οποίο βρέθηκε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη Joao Cravinho.
Στην ίδια ομιλία του ο κ. Πάγκαλος φέρεται να δήλωσε ότι την Επανάσταση του 1821 την έκανε «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε και για τη διαφθορά, για την οποία υποστήριξε ότι «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν».
Τέλος, στράφηκε εναντίον των διαδηλώσεων, δηλώνοντας ότι «μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές και όσοι διαμαρτύρονται δεν μπορούν να καθορίσουν τη νομιμότητα», ενώ ταύτισε τους διαδηλωτές «με όσους οργανώνουν δολοφονίες προσώπων».
Ο κ. Πάγκαλος παρομοίασε επίσης την Ελλάδα με την … Κοκκινοσκουφίτσα. Όπως είπε, ο κακός λύκος μπορεί να μεταμφιέζεται σε γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας, η οποία (όπως η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές), δεν έπρεπε να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος… Τέτοια βαρυσήμαντα…
Επισημαίνεται ότι στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, την οποία “στόλισε” κανονικότατα, έκανε, τις ίδιες περίπου ημέρες, την ακόλουθη δήλωση αναφερόμενος στους Έλληνες μετά την Επανάσταση του 1821: “Μετά την απελευθέρωση ψήφιζαν οποιονδήποτε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους (συγγενείς, γνωστούς, φίλους), λογική που διατηρείται μέχρι σήμερα”.
Σε μια άλλη πρόσφατη ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας παρέμβαση του ο Θ.Π. … νέος πράκτωρ 000, είπε:"Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Έχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος".
Επίσης, σε επιτροπή του Κοινοβουλίου που επεξεργαζόταν συγκεκριμένο νομοσχέδιο έκανε την ακόλουθη … βαρυσήμαντη παρέμβαση: «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».
Από τις προηγηθείσες αναφορές στις δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Πάγκαλου είναι σαφές ότι ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με τον κ. Πεταλωτή! Πράγματι, πρόκειται περί “εξαιρετικής” δουλειάς του κ. Πάγκαλου και περί έργου που όμοιό του σε έκταση και σε βάθος έχει να δει ο ελληνικός λαός από την εποχή του αλήστου μνήμης παππού του, γνωστού “δημοκρατικού” δικτάτορα και κινηματία της νεοελληνικής ιστορίας. 
Το θέμα είναι βέβαια γιατί δεν τον ξηλώνουν, αυτόν τον … “ογκόλιθο” τη πολιτικής ζωής του τόπου; Διότι ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει αυτοβούλως, όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα στον Πειραιά: “Δεν θα αποχωρήσω από την πολιτική γιατί το θέλουν ο Μήτσος και ο Κώτσος”, συμπληρώνοντας ότι κάτι τέτοιο έχουν αρμοδιότητα να πράξουν μόνο οι πολίτες που τον εκλέγουν στο βουλευτικό αξίωμα εδώ και δεκαετίες!
Και μπορεί από την πολιτική να μη θέλει να φύγει! Δικαίωμά του! Και πράγματι, αρμόδιοι να τον στείλουν να πατάει σταφύλια στο εξοχικό του είναι οι πολίτες της εκλογικής περιφέρειας στην οποία εκλέγεται (του Υπολοίπου Αττικής,)! Αλλά, από αυτό που θέλει να αυτό-αποκαλείται κυβέρνηση, είναι αρμόδιος ο … Τζέφφρυ Μνεμόνικ, να τον εξαποστείλει. Γιατί, λοιπόν, δεν το πράττει;
Μα είναι πολύ απλό! Διότι … ο αισιόδοξος Τζώρτζ, έχει ενστερνιστεί απόλυτα την άποψη, ότι “καλύτερα το μαντρόσκυλο να το έχεις μέσα στο μαντρί και να γαβγίζει στους απέναντι, παρά να το έχεις ατάιστο έξω από το μαντρί και να γαβγίζει σε σένα!”
Και κάτι παραπάνω ξέρει ο … Μνημονιακός πρωθυπουργεύων, από τα γαβγίσματα του Θόδωρου, πολλά από τα οποία στο παρελθόν στρέφονταν εναντίον του, και εναντίον του προκατόχου του κ. Σημίτη και των λοιπών στελεχών του Κινήματος.
Ας θυμηθούμε μερικά, από τα κατά καιρούς … γαβγίσματα, με αποδέκτες τους συντρόφους του στο κίνημα:
1.       Το Ιούνιο του 1996, έκανε την εξής οργίλη δήλωση: “Δεν μπορώ να δεχτώ ότι στην πολιτική ηγεσία μιας χώρας περιλαμβάνονται ανεπάγγελτα και κρατικοδίαιτα άτομα, όπως αυτά που είναι σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.”. (Σ.σ. Είναι, λοιπόν, σαφές από πού ο κ. Πάγκαλος αντλεί τις ιδιαίτερες γνώσεις του για τους πάση φύσεως “κοπρίτες”!)
2.       Στις 25-8-2006 σε δηλώσεις του στον Ελεύθερο Τύπο (αυτόν με τα “ζώα”) επεσήμανε και το εξής εξαιρετικά “τιμητικό” για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.: “Μετά το 2000, τα κάναμε χάλια σε όλους του τομείς, διαλύσαμε τη χώρα”. (Σ.σ. Κατά τα λοιπά, όλοι μαζί τα φάγαμε!)
3.       Τον Ιούλιο του 2003, στο περιοδικό “Κράμα”, δήλωνε για την κυβέρνηση Σημίτη: “Ο πολίτης έχει την αίσθηση ότι παρακολουθεί μια ομάδα που είναι πρόθυμη για τα πάντα, για όλους τους συμβιβασμούς, τους εξευτελισμούς, τις παραποιήσεις της αλήθειας, για να διατηρήσει τη νομή της εξουσίας”. (Σ.σ. Ενώ τώρα, παρακολουθεί άλλο έργο, την παράδοση τη Μπρέντα του Βελάσκεθ! Κοινώς, την παράδοση των κλειδιών τη χώρας, υπογεγραμμένη από την αυτού … μεγαλειότητα, τον μαιτρ της … οσφυοκαμψίας, τον Γιωργάκη!)
4.       Στις 15 Νοεμβρίου 2003, και ενώ η κυβέρνηση Σημίτη το πήγαινε από “επιτυχία” σε “επιτυχία”, και ο Γιωργάκης ετοιμαζόταν να φορέσει το “δαχτυλίδι” της διαδοχής, δήλωσε: “Να προσέξουν οι Έλληνες, μήπως την περίοδο της σταθερής βελτίωση την αντικαταστήσουν με μια περίοδο σύγχυσης που θα είναι δυσάρεστη για όλου. Εμείς προτείνουμε στους Έλληνες νοικοκυραίους να υπερασπιστούν το μικροαστικό όνειρό τους”. (Σ.σ. Δηλαδή, επανεκλέξτε μας, για να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε, να τα τρώμε παρέα και να σας διορίζουμε στο Δημόσιο. Η συνέπεια στο απόλυτο μεγαλείο της!)
5.       Απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο σε κάποια συνεδρίαση κομματικού οργάνου του ΠΑ.ΣΟ.Κ: του είπε: “Βαγγέλη κάτσε εκεί. Είτε όρθιος είτε καθιστός, το ίδιο μαλάκας είσαι πάντα
6.       Στο περιοδικό “Schooligans”, στις 24 Απριλίου 2009, δήλωνε: “Με απέλυσε ο Σημίτης από ένα νησί, στο οποίο βρισκόταν όταν διάβασε μια συνέντευξή μου στο “Έθνος”, όπου έλεγα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Γιαννίτση. Με απέλυσε ραδιοφωνικά, χωρίς καν να με δει και να μιλήσει μαζί μου. Και έβαλε στη θέση μου τον κύριο Βενιζέλο, ο οποίος την ίδια μέρα είχε γράψει στον “Ελεύθερο Τύπο” τα ίδια ακριβώς που είχα πει κι εγώ”! (Σ..σ. Ωραία συνεργασία έχετε ρε παιδιά στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θα τη σώσετε οπωσδήποτε την … Πατρίδα!)
7.       Στο ίδιο περιοδικό και στην ίδια συνέντευξη, έδωσε την εξής απάντηση στην ερώτηση αν θεωρεί την ανάμιξή του στην υπόθεση Οτσαλάν το μεγαλύτερο λάθος της μέχρι εκείνη τη στιγμή καρριέρας του: “Το μεγαλύτερο λάθος ήταν ίσως ότι ανάλαβα το χειρισμό τη υποθέσεως. Δεν ήταν δική μου δουλειά αυτή. Αυτή ήταν κατ’ αρχάς δουλειά του πρωθυπουργού του κυρίου Σημίτη. Ο οποίος παρέμεινε στο εξωτερικό για να μην έρθει εδώ να αναλάβει. Και δευτερευόντως των υπουργών, οι οποίοι υπήρχαν στο χειρισμό τη υπόθεσης – του υπουργού Προεδρίας, Δημοσίας Τάξεως, ενδεχομένως του υπουργού Δικαιοσύνη…” (Σ.σ. Όλοι έφταιγαν εκτός από αυτόν! Αυτό τα πήγε … τέλεια!) Άλλωστε, όπως δήλωνε στις 29 Μαΐου 2003: “Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκα το ζήτημα, γιατί απάλλαξα τη χώρα από μια τρομακτική περιπέτεια” (Σ.σ. Κι από μία άλλη την απάλλαξε ο ίδιο και ο Σημίτης στα ΄Ίμια, τον Ιανουάριο του 1996. Με αποτέλεσμα σήμερα, να μην τολμάει να ξεμυτίσει ούτε καΐκι ελληνικό στις γκρίζες ζώνες που άφησαν αυτοί οι … απιθάνως απίθανοι στο Αιγαίο). Παρόλη, βέβαια, την υπερηφάνειά του, στο περιοδικό Schooligans δήλωσε και τα εξής, σε ερώτηση αν νιώθει τύψεις για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση Οτσαλάν, ως υπουργός Εξωτερικών: “Όχι! Νιώθω απογοήτευση γιατί δεν έγινε αυτό που προσπάθησα να κάνω. ¨εκανα κάθε προσπάθεια να απομακρύνω τον άνθρωπο αυτό από το ελληνικό έδαφος και θεωρώ ότι πρόσφερα μεγάλη υπηρεσία στη χώρα. Ιστορικής σημασίας υπηρεσία!” (Σ.σ. Άιντε εσύ τώρα να βγάλει άκρη… Είναι υπερήφανος; Είναι απογοητευμένος; Έπρεπε να τη χειριστεί την υπόθεση; Δεν έπρεπε; Αλλά, η υπηρεσία, υπηρεσία, και μάλιστα ιστορικής σημασίας! Ο άνθρωπος είναι … το μπαλόνι!!!). Παρόλα αυτά είχε και απόψεις για το πω έπρεπε να δρα ως επαναστάτης ο Οτσαλάν! Όταν στο ίδιο περιοδικό ρωτήθηκε πω βρέθηκε ξαφνικά ο Οτσαλάν στην Ελλάδα, είπε τα εξής … απίθανα: “Δεν τον κάλεσε κανείς. Είναι άνθρωπος που έχει επιλέξει τη δράση του και τους κινδύνους. Και αν και δεν μου πέφτει λόγος, θα σας έλεγα ότι οι γνήσιοι επαναστάτες, όπως ο Άρης Βελουχιώτης ή ο Τσε Γκεβάρα, σκοτώνονται στο μέτωπο της μάχης. Δεν την κοπανάνε από δω κι από κει ζητώντας άσυλο” (Σ.σ. Ακριβώς όπως έπραξε ο ίδιος τον καιρό τις Χούντας όταν είχε λουφάξει στο μακρινό Παρίσι ή ο αρχηγός του ο Ανδρέας Παπανδρέου που με διαβατήριο του Παττακού, την “κοπάνησε” σε … Σουηδίες και … Kαναδάδες, “σπέρνοντας” εξώγαμα και … κατεβάζοντας κάβες ουίσκι σε διάφορες επαναστατικές γιάφκες, προετοιμάζοντας την επανάσταση κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Που τα λες αυτά ρε μπαγλαμά! )
8.       Αναφερόμενος, πρόσφατα, σε μέλη τη Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θεσσαλονίκης, σχετικά με τις θέσεις τους και την απόφασή τους για το πως πρέπει να χορηγείται η ιθαγένεια σε μετανάστες (ενόψει της συζήτησης σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή), δήλωσε τα ακόλουθα: “Όσοι ψήφισαν αυτή την απόφαση, είναι κάπου δεξιά από τον Καρατζαφέρη. Είναι τελείως ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται στην κοινωνία ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο! Απαιτούν από τους μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια να γνωρίζουν καλά την ελληνική Ιστορία και την ελληνική γλώσσα. Καταλαβαίνετε ότι με βάση μόνο αυτό το κριτήριο περίπου από το μισό ελληνικό λαό πρέπει να αφαιρεθεί η ιθαγένεια. Είναι γελοίο!”. Και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο “σύντροφο” Σωκράτη Ξυνίδη, τότε Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., συμπλήρωσε: “Δεν ξέρω μέσα από ποιες διαδικασίες αναδείχθηκαν τα μέλη της Νομαρχιακής στη δεύτερη πόλη της χώρα, αλλά προφανώς, κύριε Σωκράτη εκεί πρέπει να παρέμβεις. Κάλεσε μια ολομέλεια της Θεσσαλονίκης και βάλε τους – αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι- δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί να τελειώνουμε!” (Σ.σ. Αυτό θα πει μάθημα πολιτικής ορθοδοξίας!)
9.      Αλλά η αποθέωση των δηλώσεών του σχετίζεται με την υπόθεση των Ιμίων, για την οποία τον μάζεψαν άρον-άρον απ’ τα κανάλια προκειμένου να ασκήσει … έστω και τυπικώς τα καθήκοντά του, ως υπουργός Εξωτερικών! Για την υπόθεση αυτή δήλωσε σε διάφορες ευκαιρίες τα ακόλουθα: “Κύριε Λυμπέρη, δεν λες ότι την πήρε τη σημαία το κύμα και ο άνεμος να κλείνουμε την υπόθεση;” (Σ.σ. και να πέσουμε στη μάσα, καθότι γι’ αυτό μπήκαμε στην κυβέρνηση). Προς τον υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. Γ.Κρίστοφερ, διεμήνυσε: “Η σημαία θα παραμείνει. Οι ισχυροί άνεμοι θα καταστρέψουν τη σημαία και η Ελλάδα δεν θα την αντικαταστήσει…” Εξάλλου στην συνεδρίαση της Κοινοβουλεευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την υπόθεση της σημαίας στα Ίμια είπε τα εξής: “… Ο Χόλμπρουκ δεν μου ζήτησε να αφαιρέσουμε τη σημαία. Αντελήφθη ότι υπήρχε η δέσμευσή που είχα αναλάβει με τον Κρίστοφερ. Θα μου πείτε, γιατί δεν τον ρώτησα; Ε, δεν γίνονται έτσι οι διαπραγματεύσεις…” (Σ.σ. και πως γίνονται ρε λεβέντη; Έχοντας λυτά τα ζωνάρια, δοθείσης ευκαιρίας;). Αλλά, μην παραξενεύεστε τόσο! Η σχέση Πάγκαλου-σημαίας έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν, δεομένου ότι έχει κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Όσο πιο καθυστερημένος είναι ένας λαός, τόσο πιο μεγάλος είναι ο φετιχισμός του με τη σημαία». Είπατε, τίποτα!;!;
Με βάση τα ανωτέρω, είναι σαφές γιατί εκείνος, ο άλλος … αποφασιστικός, ο … αισιόδοξος Γιωργάκης, δεν τον στέλνει σπίτι του. Είναι τώρα ώρες να μας βγάλει όλα τα άπλυτα στη φόρα; Άσε που κατά το παρελθόν, του έχει σύρει τα εξ αμάξης. Απολαύστε, τι έχει πει ο Θόδωρος για τον Τζέφφρυ Μνεμόνικ, τότε που ακόμη ήταν ένας πολλά υποσχόμενος Δελφίνος του Σημίτη:
1.       Στις 3 Οκτωβρϊου 1999 στην εφημερίδα “Το Βήμα”, δήλωνε: “Εγώ δεν είμαι φίλος του κυρίου Παπανδρέου ούτε υπάρχει καμία προοπτική να γίνουμε φίλοι στο μέλλον (…) Με το που ανέλαβε, εμφανίστηκε ένα σύνολο ανθρώπων που δεν μιλάνε καν καλά ελληνικά – διότι είναι Ελληνοαμερικανοί πάντες μεσα στο υπουργείο. Οι διπλωμάτες γελάνε… “Στους διαδρόμους του υπουργείου” λένε “επίησημη λώσσα είναι η αγγλική, με αμερικανική πρόφορά”. ¨όχι ότι η χρήση της αγγλικής αποτελεί κανενός είδους ένδειξη για μειωμένη εθνική συνείδηση, αλλά το να υπηρετείς στο υπουργείο Εξωτερικών μιας χώρας και η μητρική σου γλώσσα να είναι άλλη, οπωσδήποτε σοκάρει”. (Σ.σ. Τότε σοκαριζόταν που άκουγε αγγλικά στο υπουργείο Εξωτερικών… Σήμερα που οι αλλόγλωσσοι της Τρόικας έχουν εγκαθιδρυθεί σε κάθε υπουργείο, οργανισμό, νοσοκομείο κλπ. τι κάνει;;;…)
2.       Στις 18 Οκτωβρίου Οκτωβρίου 1999 στο τηλεοπτικό κανάλι “Κρήτη TV”, αναφερόμενος στην υπόθεση Οτσαλάν, την οποία διαχειρίστηκε ως υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο Γ.Παπανδρέου ήταν αναπληρωτής του, είπε τα ακόλουθα: “Με τον κ. Παπανδρέου έχω πράγματι ένα ζήτημα: το γεγονός ότι μαχαίρωσε πισώπλατα τους συνεργάτες του, όχι μόνο εμένα, αλλά και τον πρωθυπουργό τον ίδιο στην υπόθεση Οτσαλάν…” (Σ.σ. Ώστε και … Ιούδας ο Γιωργάκης που τον υπηρετεί σήμερα ως Αντιπρόεδρος! Βρε μπας και του ανταποδίδει τα ίσα με όλες αυτές τις δηλώσεις που κάνει τον τελευταίο καιρό;;;…)
3.       Στις 5 Νοεμβρίου 1999, στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, αναφερόμενος στην πολιτική του Γ.Παπανδρέου ως υπουργού των Εξωτερικών, δήλωσε τα εξής: “Πρόκειται για πλήρη υπαγωγή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα κελεύσματα της Ουάσινγκτον και ενσυνείδητη παράδοση όλων των εθνικών θέσεων που ενσυνείδητα υποστήριξαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα”. (Σ.σ. Ενώ σήμερα με την συναίνεση και του κ. Πάγκαλου παραδόθηκαν τα πάντα σε διάφορους, από Βρυξέλλες μέχρι Βερολίνο, και από Ουάσινγκτον μέχρι … Άγκυρα!)
4.       Μιλώντας στη Βουλή στις 13 Δεκεμβρίου 2000, εξαπέλυσε βολές κατά του τότε υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για τους χειρισμούς του στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Συγκεκριμένα είπε: “Αν οποιοσδήποτε μιλούσε ή έγραφε για μεγάλες αγάπες με την Τουρκία, δεν θα το έθετα, αλλά, αν γίνονται δηλώσεις από επίσημα χείλη, τότε υπάρχει πρόβλημα” (Σ.σ. Τώρα που οι αγάπες με την Τουρκία έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα των τελευταίων ετών, όπως είδαμε πρόσφατα στο Ερερούμ, δεν υπάρχει πρόβλημα κ. Πάγκαλε;;;…)
5.       Στις 14 Ιανουαρίου 2001, στο περιοδικό “ΒΗΜΑgazino”, “καρφώνοντας” απερίφραστα τον Γ.Παπανδρέου στον Κ.Σημίτη, είπε τα εξής: “Είναι πρόβλημα του πρωθυπουργού να λέει ο υπουργός Εξωτερικών ότι έχει βάλει προσωπικό στοίχημα με την Ιστορία και απορώ πως ο κ. Σημίτης δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι ο υπουργός του τον κατήργησε” (Σ.σ. Και δεν είναι πρόβλημα να λέει “κοπρίτες” Έλληνες, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός να κάθετε να τον κοιτάει;;;… Πόσες φορές κατήργησε τον Παπανδρέου ο Πάγκαλος εδώ και 15 μήνες;;;…)
6.       Στις 7 Αυγούστου 2001, όταν ο λαός ήταν στα μπάνια του, στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” έκανε την ακόλουθη βαρυσήμαντη δήλωση: “Θα φύγω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου” (Σ.σ. Και όπως βλέπετε τήρησε απόλυτα το λόγο του! Έγινε μέχρι αντιπρόεδρός του στην κυβέρνησή του! Τρία πουλάκια κάθονταν, δηλαδή…).
7.       Στην εφημερίδα “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, στις 16 Σεπτεμβρίου 2001, δήλωνε: “… εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας (…) θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω, επιπλέον, και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου”. (Σ.σ. Τότε δεν ήταν κατάλληλος για πρωθυπουργός! Σήμερα είναι; Και του βαστάς και το φανάρι!)
8.       Στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”, στις 19 Νοεμβρίου 2001, αναφερόμενος και πάλι στον Γ.Παπανδρέου, ως υπουργό των Εξωτερικών, είπε τα εξής … εξόχως κολακευτικά: “Κάνει ανιστόρητες και αδιέξοδες επιλογές. Για να κάνεις εξωτερική πολιτική, πρέπει να έχεις στοιχειώδεις γνώσεις Ιστορίας. Είναι μια πολιτική η οποία, κατά την άποψή μου, θα μας οδηγήσει ακριβώς στο σημείο απ’ όπου ξεκινήσαμε. Δεν έχει τίποτα το πρωτότυπο”. (Σ.σ. Ενώ σήμερα που η πολιτική αυτή είναι εν πλήρη εξελίξει, είναι άκρως … πρωτότυπη και οδηγεί σε διεξόδους υποτέλειας … στο νέο-οθωμανικό καθεστώς που στήνει η Άγκυρα στην περιοχή!)
9.       Τέλος, στην εφημερίδα “Το Βήμα”, στις 3 Οκτωβρίου 2007, δήλωσε: “Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ, δεν έχει πολλά κοινά με τον πατέρα του”. (Σ.σ. Απορώ με τη γλώσσα των νοημάτων συνεννοούνται σε εκείνο το Υπουργικό Συμβούλιο;;;… Το ότι δε ο Γιωργάκης είναι “παιντί” της Μάρκαρετ περισσότερο παρά του Ανδρέα είναι γνωστό τοις πάσι! Άλλωστε που να βρει καιρό ο Ανδρέας να διαπαιδαγωγήσει το Γιώργο; Αυτός απλώς προήδρευε και έσπερνε εξώγαμα…).
Τέτοια, λοιπόν, και άλλα πολλά που θα χρειαζόταν μέρες και μέρες για να τα σταχυολογήσουμε έχει … σούρει κατά καιρούς ο … ανεπανάληπτος αυτός πολιτικό άνδρας σε κίνημα και Γιωργάκη. Και είναι φανερό ότι για να τον ξεμπήξει και να τον στείλει σπίτι του κανείς, πρέπει να είναι αποδεδειγμένης … ανδρείας!
Αλλά, για πέστε μου που θα βρεθεί άντρας με παντελόνια σε αυτό το θεατρικό μπουλούκι που κάνει πως κυβερνάει τον δύσμοιρο τούτο τόπο; Δείξτε μου έναν! Όχι δύο! Έναν!
Κι αν βρείτε γράψτε μου!
Κώστας  Γ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου