Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ;

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε πριν από λίγο από το Γενικό Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, δέκα ελληνικά αλιευτικά, υπό τη συνοδεία δύο ταχύπλοων σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, παραβίασαν τα … χωρικά ύδατα της Τουρκίας στην περιοχή των βραχονησίδων … Kardak (ελληνικά Ίμια) μεταξύ 6:45 και 17:30.
Η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα μέσω του επίσημου Τουρκικού Πρακτορείου Ειδήσεων της Τουρκικής Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης (TRT)!
Μάλιστα… Ώστε δέκα ελληνικά ..αλιευτικά, παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα (!), επειδή πλησίασαν τα Ίμια (!!!!!!!!), τα οποία οι Τούρκοι αποκαλούν Καρντάκ και στη φωτογραφία που έχει το πρακτορείο, οι δύο βραχονησίδες (μικρή και μεγάλη Ίμια), έχουν (με μοντάζ !!!) Τουρκική σημαία (!!!!!)
Ποιές "γκρίζες" ζώνες και παραμύθια; Τα "καρντάσια" μας, θεωρούν Τουρκικά το Ίμια και καταγγέλλουν ως παραβιάσεις τις προσεγγίσεις ελληνικών αλιευτικών!
Κι αυτό, μόλις λίγα 24ωρα αφού ο … μέγιστος Έλλην, ο Τζέφρυ Μνεμόνικ (ο … Γιωργάκης του Μνημονίου), όρθωσε … πατριωτικό ανάστημα στο Ερζερούμ (πάλαι ποτέ γνωστό ως Θεοδοσιούπολη), κάνοντας, σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (διάβαζε συσκότισης), τα χειραγωγούμενα από τον Τηλέμαχο … Γκαίμπελς (συγγνώμη Χυτήρη ήθελα να πω…), τα “καρντάσια” να … λερώσουν τις βράκες τους…
Και, βέβαια, λίγες ώρες από τη στιγμή που ο Υπουργός Επικρατείας της γείτονος Φαρούκ Τσελίκ, αρμόδιος για θέματα των Τούρκων του εξωτερικού (μεταξύ των οποίων και αυτοί της Δυτικής Θράκης…), επιτέθηκε στον … Γιωργάκη, για την φράση που … τόλμησε να ξεστομίσει στο Ερζερούμ, ότι, δηλαδή, "Για όσο συνεχίζεται η κατοχή στην Κύπρο η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.
Ο Φαρούκ Τσελίκ, μιλώντας σε συνέδριο στην Προύσα, είπε εις απάντησιν επί λέξει, τα εξής: "Αυτοί οι οποίοι έφτασαν να παραδώσουν τη χώρα τους στους μεσίτες, που την έριξαν στο σημείο να κρεμάσουν πωλητήριο για να γλυτώσουν τα χρέη τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε για την Τουρκία".
Ωραιότατα! Μας τη λένε κανονικά και οι Τουρκαλάδες! Οι οποίοι βέβαια, άσχετα με το ποιες διαφορές έχουμε, στην συγκεκριμένη περίπτωση λένε την πικρή αλήθεια. Η οποία είναι η ακόλουθη:
Όταν παραχωρείς την εθνική σου κυριαρχία και γίνεσαι προτεκτοράτο του Δ.Ν.Τ, χάνεις και την υπόσταση σου ως σοβαρή κρατική οντότητα. Δεν μπορεί ένας υπάλληλος-εντολοδόχος του Δ.Ν.Τ να το παίζει πρωθυπουργός στο εξωτερικό! Πρωθυπουργός είναι μόνο εντός της μπανανίας! Και όσα λέει, όπου τα λέει είναι προς κατανάλωση μόνο από τους εντόπιους πράσινους … αυστραλοπιθήκους!
Όσοι δεν κατάλαβαν ότι έχουμε γίνει ρεζίλι των …σκυλιών και άνευ αξίας, θα το καταλάβουν όταν έρθουν… οι δύσκολες ώρες. Εμείς το έχουμε ξαναπεί. Δεν υπάρχει πλέον πρωθυπουργός και υπουργοί, αλλά υπάλληλοι και νεροκουβαλητές της Τρόϊκας και των επικυριάρχων, και μάλιστα με υπογραφές επίσημες.
Οι οποίοι καταστρατήγησαν και ακύρωσαν το σύνταγμα, και την βουλή, και παρεχώρησαν όλες τις εξουσίες–αποφάσεις στους τροϊκανούς ερήμην του λαού. Αμφιβάλλει κανένας ότι εκτός του ότι δεν μπορούν να πάρουν καμιά δική τους απόφαση, εκτελούν και άκρως αντιλαϊκά μέτρα λόγω των «δεσμεύσεων» που έχουν;
Συνεπώς, μάλλον μας πέφτει πολύ να περιμένουμε απάντηση του ελληνικού … θυρωρείου στα όσα προκλητικά δηλώνει ο “καρντάσης” Τσαλίκ.
Αλλά, για εκείνα τα … κουφά που ισχυρίζεται το Τουρκικό Επιτελείο, θα πεις καμιά κουβέντα βρε… ρεζιλο-Γιωργάκη; Ή θα μείνουν αναπάντητα, χάριν των χιονοπέδιλων με τα οποία σε φίλεψε ο σουλτάνος Ταγίπ;

Κώστας Γ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου