Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΤΣΙΤΣΙΔΩΜΑ; ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ…

Αψηφώντας το κρύο (η θερμοκρασία έξω ήταν -1 βαθμός Κελσίου), όχι ένας, όχι δύο, αλλά πάνω από 3.500 κάτοικοι της Νέας Υόρκης τσιτσιδώθηκαν από τη μέση και κάτω ταυτόχρονα, το μεσημέρι της Κυριακής 9/1/2011, και πήραν τον υπόγειο σιδηρόδρομο με κατεύθυνση την πλατεία Union Square (Γιούνιον Σκουέαρ).

Πίσω από το εν λόγω ετήσιο μαζικό ξεβράκωμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2002 με τη συμμετοχή μόλις επτά ατόμων, βρίσκεται η οργάνωση «Improve Everywhere».

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, η υποκίνηση «σκηνών χαράς σε δημόσιους χώρους». Να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες καλούνται, παρά την γύμνια τους, να συμπεριφέρονται απέναντι στους υπολοίπους συνεπιβαίνοντες του μετρό απολύτως φυσιολογικά, σα να μην τρέχει τίποτα.

Παρόμοια τσιτσιδώματα πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα, πέρα από τη Νέα Υόρκη, και σε περίπου 50 άλλες πόλεις σε 24 χώρες.

Στην Αθήνα, τη ζοφερή πρωτεύουσα της ταλαίπωρης …. Μνημονογιώργαινας, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έφθασε σε καταστάσεις … παροξυσμού, δεδομένου ότι σύμφωνα με … μέτριους υπολογισμούς, περί τους 3.500.000 (ίσως και περισσότεροι…) κάτοικοι κυκλοφορούν από την άνοιξη του 2010, σε μόνιμη βάση χωρίς … παντελόνια, φούστες και τα … συναφή, αφού με … επίσημη απόφαση των … ξεπουλημένων διαχειριστάδων μας, αυτά παραδόθηκαν στα χέρια των Τροϊκανών, ώστε να μην μένει τίποτα … κρυφό στη χώρα του φωτός, εκτός ίσως από το ποιος έφαγε τα … λεφτά!

Επισημαίνεται ότι η υποκίνηση … σκηνών χαράς σε δημόσιους χώρους, έχει γίνει … o εθνικός σκοπός, καθ’ άπασαν την επικράτειαν, από Ορεστιάδα μέχρι Γαύδο και από Οθωνούς μέχρι Καστελόριζο, σημείο από το οποίο τον Ιανουάριο του 2010 άρχισε το μαζικό … ξεβράκωμα, κατόπιν εκκλήσεως του … Τζέφφρυ Μνεμόνικ!

Άντε, κι από χρόνου … (να το κάνουμε και … Μάταλα).

Κώστας Γ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου