Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΑΣΟΚΩΝ...

Όπως πληροφορούμαι βαθιά ανησυχία διακατέχει τις τελευταίες ημέρες τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κομματικού επιτελείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την προβληματική σχέση που δημιουργείται πλέον μεταξύ κοινωνίας και κυβέρνησης!
Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα και δεκάδες SΜS αντηλλάγησαν μεταξύ υπουργών και βουλευτών. «Δεν ανταποκρίνονται οι αγορές στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Δεν μας έχουν εμπιστοσύνη». «Ποιος εισηγείται στον Παπανδρέου αυτά τα καταστροφικά σενάρια για δημοψήφισμα; Πώς θα πάει να διαπραγματευθεί στις Βρυξέλλες όταν τη Δευτέρα δεσμεύεται πως θα εφαρμόσει τα μέτρα και την Τρίτη λέει ότι θα κάνει δημοψήφισμα;». «Τι νόημα είχε η παρέμβαση της Δαμανάκη;», «Γιατί συγκαλείται το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών; Πάμε σε εκλογές ή σε οικουμενική;». Η εβδομάδα που πέρασε απαιτούσε ατσαλένια νεύρα και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης η ψυχραιμία έχει χαθεί προ πολλού. Βουλευτές με επιρροή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα διαπίστωναν σε ιδιωτικές συζητήσεις τους ότι υπάρχει κενό διακυβέρνησης και υπουργοί ενίσχυαν το κλίμα της αβεβαιότητας επισημαίνοντας ότι «έχει χαθεί η μπάλα». Οι εξελίξεις δοκιμάζουν συνεχώς τη συνοχή της κυβέρνησης αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου το κλίμα είναι ζοφερό και αιωρούνται απειλές για παραιτήσεις πριν από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Τα πυρά τοων βουλευτών των ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του κομματικού του πυρήνα στρέφονται ιδιαίτερα εναντίον του κ. Παπακωνσταντίνου, τον οποίο θεωρούν κατεξοχήν υπεύθυνο για την λανθασμένη πολιτική που η κυβέρνηση προωθεί στις πλάτες των εξαθλιωμένων πλέων ελλήνων πολιτών!
Βέβαια, όλος ο "καυγάς" γίνεται για το κατά πόσον θα υπάρχει ΠΑ.ΣΟ.Κ. την επόμενη μιας πιθανής πλέον εκλογικής μάχης, για το κατά πόσον το Κίνημα θα κρατηθεί σε ποσοτά πάνω από αυτά που "κατάφερε" να πιάσει η Νέα Δημοκρατία το 2009, και για το κατά πόσον θα είναι ξανά στη Βουλή αυτοί που υπό τον Γιωργάκη θα άλλαζαν τη χώρα και θα της έδιναν αξιοπιστία!
Για τη σωτηρία της χώρας ούτε κουβέντα! Το Κίνημα να επιζήσει, που έκανε ... τόσο καλό στη χώρα, από την εποχή του ζιβάγκο ακόμα! Να κρατηθεί το Κίνημα, να φέρνει δανεικά, και μίζες από υποβρύχια, Siemens, Τσουκάτους και Άκηδες, και να βολεύει τα δικά μας, "καταπράσινα" παιδάκια! Την Ελλάδα ποιος αδειάζει να τη "γράψει"...όπου νομίζει? Εδώ και με τον Ερντογκάν τα βρήκαμε! Ότι θες, εκτός από νησί...
Αυτοί είναι ... Έλληνες και προοδευτικοί και δημοκράτες! Και έχουν και Πρόεδρο Δημοκρατίας δικό τους, και όμοιό τους, σπλάχνο από τα σπλάχνα τους! Που υποκλίνεται θεατρικότατα μπροστά στη σημαία και στον Άγνωστο Στρατιώτη και που ξεπουλάει το Σύνταγμα που ορκίστηκε να υπηρετεί και να φυλάττει, δυο δεκάρες την οκά! Ποιος? Αυτός ο Καρολάκος, ο Ηπειρώτης που προδίδει καθημερινά τα αίματα που έχυσαν στα χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας του οι αγωνιστές του Έπους το '40 για να κρατήσουν ελεύθερο αυτό το Βράχο της Οικουμένης, για να μπορεί σήμερα αυτός να δραματοποιεί με συσκέψεις της πλάκας, των πολιτικών αρχηγών, τους εκβιασμούς των τοκογλύφων της Ευρώπης και του Δ.Ν.Τ.
Έλληνες, τις κατσαρόλες στα χέρια! Η πατρίδα δεν είναι ούτε πράσινη, ούτε μπλέ, ούτε κόκκινη! Είναι ολονών μας! Και αυτό, αν χρειατεί, κάποιοι θα το καταλάβουν με το δύσκολο τρόπο, αφού με τον απλό δεν το πήραν χαμπάρι τόσα χρόνια....

"Αγανακτισμένος Έλληνας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου