Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ...

Ως γνωτόν, από ιδρύσεως του Νεοελληνικού Κράτους και εφεξής, το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι το κείμενο που αποτελεί τον Καταστατικό Χάρτη της Ελληνικής Πολιτείας, είτε αυτή ήταν Βασίλειο, είτε Δημοκρατία (να τη χαιρόμαστε...), είτε Χουντομπανανία... Και ιδίως από τη Μεταπολίτευση και μετά συμπεριλαμβάνει σαφέστατες διατάξεις για το ρόλο και τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων...
Φαίνεται όμως ότι ένας συγκεκριμένος αρχηγός κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έχει μπλέξει το εν λόγω καταστατικό κείμενο με τη γνωστή πλατεία...
Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ο κ.Καρατζαφέρης του ΛΑ.Ο.Σ., εκειός ο τέως "γαλατάς", τέως περιφερόμενος κάμεραμαν της TV Press, νυν καναλάρχης, και επίδοξος κυβερνήτης του Ελλαδιστάν, γνωστός και ως "κωλοτούμπας" ή "διπλοπίτας", ξεστόμισε την βαθυστοχαστη πρόταση, να γίνει ο κ. Σαμαράς, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός.
Καλά, πριν το πετάξει το "φουντούκι", έλαβε τον κόπο όχι να το διαβάσει (που καιρός για τέτοια...), αλλά έστω να το ξεφυλλίσει το Σύνταγμα?
Καλά, έχει ιδέα για το ρόλο της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης σε μια Δημοκρατία?
Πως είναι δυνατόν, αρχηγός Κοινοβουλευτικού Κόμματος να προετέινει δημόσια "συναλλαγή" μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης?
Τι επιζητούσε με αυτό? Την παράκαμψη του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που επιβάλει η δημοκρατική λειτουργία?
Ποιος ήταν αυτός που τον συμβούλευσε να πετάξει τέτοια κοτσάνα?
Και που ήταν όταν την πέταγε, εκείνος ο Βορίδης, που είναι σοβαρός άνθρωπος, να του αστράψει μια σφαλιάρα να συνέλθει?
Θα μου πείτε, όταν προσήλθε ο μίστερ Κωλοτούμπας στο Προεδρικό Μέγαρο, περιστοιχιζόταν από άλλους συμβούλους, τύπου "Μπουμπούκου" Άδωνι της Ευγενίας, και άλλα τέτοια άτομα!
Πάντως, το άτομο προσπαθεί φιλότιμα να το παίξει το μητσοτακικό-μπακογιαναίϊκο παιχνίδι! Διότι η συνταγή του "Αναπληρωτή" θυμίζει ντολμαδάκια της Μαρίκας, με στόχο να μπλέξει τον κ. Σαμαρά στα ... αμπελόφυλλα της Ντόρας! Διότι με τη "συνευθύνη", θα βγεί η ... αλόγα και θα φωνάζει: "Έλληνες, αυτοί φταίνε για την εξαθλίωσή σας. Εγώ και ο Γιώργος (Καρατζαφέρης) πάντα το καλό σας θέλαμε. Για ελάτε σε εμάς να σας περιποιηθούμε δεόντως..."
Λοιπόν, επειδή πρέπει να σοβαρευτούν όλοι, κ. Καρατζαφέρη κάντε τη μικρή δουλίτσα που σας ανέθεσε ο λαός τον Οκτώβριο του 2009, και αφήστε τα άλλα..., και κυρίως τις προβοκάτσιες!
Και τώρα το καλοκαίρι, εν μέσω θερινών Τμημάτων της Βουλής, και αφού θα έχετε ψηφίσει σαν καλό παιδάκι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του Γιωργάκη που θα μας νοικοκυρέψει, ανοίξτε και διαβάστε το Σύνταγμα (είπα ανοίξτε και διαβάστε, όχι ξαμοληθείτε στο Σύνταγμα με τις τουρίστριες...). Που ξέρετε, ίσως βγείτε ωφελημένος...

"Αγανακτισμένος Έλληνας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου