Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Πρώτα απ' την αυλή μας....

Φίλοι της Δυτικής Φθιώτιδας εύχομαι ολόψυχα, Καλή χρονιά με υγεία και προκοπή και το 2013 να είναι ένα έτος που θα φέρει αυτά που ο καθένας επιθυμεί!

Μετά από μία απουσία λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων επιδιώκω εκ νέου να αποκαταστήσω την χαμένη επικοινωνία μας και να οραματιστούμε όλοι μαζί το μέλλον, να θυμηθούμε το παρελθόν και παλέψουμε στο παρόν για την πατρική γη μας.

Ένας χρόνος ακόμη προστέθηκε και σίγουρα φέρνει πιο κοντά αλλά και πιο μακριά γεγονότα και καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, είτε θετικά, είτε αρνητικά, τα γεγονότα είναι εκείνα που σφυρηλατούν και διαμορφώνουν χαρακτήρα και δυνατότητες. Δεν μπορούμε να πάμε ενάντια στην λογική της χρονικής και ανθρώπινης  προόδου. Το μόνο που μπορούμε είναι να αποκομίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τις εμπειρίες που βιώνουμε και να αγωνιζόμαστε πάντα για το καλύτερο.

Οι εποχές που βιώνουμε είναι δύσκολες. Κάποιοι εκφράζουν την άποψη ότι δεν είναι οι εποχές για ενασχολήσεις με τα κοινά, αλλά για ενδοσκόπηση και εσωστρέφεια. Προσωπικά πιστεύω ότι η εσωστρέφεια που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια της προόδου και της χρηματικής "άνθισης"΄είναι αρκετή και σίγουρα δεν βοήθησε, αφού οδήγησε την χώρα σε περιπέτειες.

Είναι η ώρα του "εμείς" και όχι του "εγώ". Είναι η ώρα της συνολικής αυτοκριτικής. Η ώρα που θα εντοπίσουμε και θα παραδεχτούμε τα λάθη του παρελθόντος, όσο κι αν πονάνε. Και σε κάθε περίπτωση είναι η εποχή που ο κάθε άνθρωπος πρέπει να σταθεί δίπλα στον συνάνθρωπό του και θα τον στηρίξει είτε υλικά, είτε ηθικά και ψυχολογικά.

Είναι η στιγμή που πρέπει απ' το μηδέν να ξεκινήσουμε το στήσιμο του μέλλοντος των παιδιών και των εγγονιών μας. Που τους δώσουμε κάτι καλύετρο απ' αυτό που μέχρι σήμερα χτίζαμε γιατί απ' ότι φάνηκε ήταν σαθρό.

Μα πάνω απ' όλα, είναι ο καιρός να ασχοληθούμε με την αυλή του σπιτιού μας, την γειτονιά μας και την συνοικία μας, να αφουγκραστούμε τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί έξω και τα οποία δεν παιρνούν τα διπλά ζάμια του σπιτιού μας και να μπλέξουμε το μυαλό μας στην μυαλοθύελλα που απαιτείται να παραχθούν ιδέες. Ιδέες που οδηγούν σε κοινωνική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη, πρώτα απ' όλα των κυττάρων της κοινωνίας μας που είναι οι οικογένειες τα σχολεία και οι συνοικίες. με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτό που δεν μας αρέσει και το οποίο μας έφερε εδώ.

Η ώρα της οκνηρίας, της νωθρότητας και της αδιαφορίας, πέρασε. Η ώρα της ευθύνης έφτασε. Και εδώ θα πληρωθούν ευθύνες τπυ παρελθόντος και θα αναληφθούν οι ευθύνες του μέλλοντος. Σε κανένα Δυτικοφθιωτό δεν πρέπει να απουσιάζει απ' αυτό το προσκλητήριο. Ας δώσουμε φωναχτά όλοι το παρόν όπου και όταν απαιτηθεί!

Το μέλλον ανήκει σ' αυτούς που θα τ' αδράξουν!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου